Nieuws Energie

Hoge energiekosten nekken Ridderkerkse bakkerij: na 112 jaar failliet

De Ridderkerkse bakkerij Van der Waal heeft faillissement aangevraagd. Het familiebedrijf bestaat al 112 jaar en heeft zes vestigingen in Ridderkerk en omgeving. De hoge grondstofprijzen en energiekosten hebben het bedrijf de das omgedaan.

Van onze redactie 18 oktober 2022

Bakkerij failliet

Foto:

De bakkerij meldt dat ‘naast de harde zakelijke kant’ momenteel vooral ‘verdriet en zorgen om onze klanten, leveranciers maar bovenal ons team van medewerkers’ overheerst. ,,Hoe de komende periode gaat verlopen is nog niet bekend. Dit zal in overleg met een curator worden vormgegeven", valt te lezen op het AD.

De rechter zal binnenkort de aanvraag beoordeeld. In het bedrijf zouden zo'n vijftig mensen werken.

Lees ook: Energiesteunpakket verandert niks aan onzekerheid: ‘We hebben nergens grip op’

Veel klanten reageren aangeslagen op het nieuws. ,,Ik ken de zakelijke cijfers niet, maar ik ben als klant bereid flink meer te betalen voor mijn brood als dat het verschil zou maken. Ik denk dat veel Ridderkerkers bereid zijn een solidariteitsprijs te betalen’’, schrijft Ron Peters op Facebook.

Wethouder Economie André Flach ((SGP-CU) van Hendrik-Ido-Ambacht spreekt van een ‘triest bericht’. ,,Familiebedrijf bakkerij Van der Waal na 112 jaar failliet door hoge energiekosten. Zes filialen moeten hierdoor hun deuren sluiten. Steun vanuit Den Haag voor detailhandel is nu letterlijk broodnodig.”

Lees ook: Voor bakkers is de Tegemoetkoming Energiekosten 'volstrekt onvoldoende'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws