Nieuws Actueel

Enige autodealer met auto die rijdt op waterstof zetelt in Helmond

Oostendorp Autogroep stond voor het eerst op de Dutch Technology Week in Eindhoven vorige maand. Met de Toyota Mirai, een auto die rijdt op waterstof.

Debbie Langelaan | Foto: Bram Saeys 28 juni 2017

Oostendorp Autogroep Helmond

De dealer, met onder meer vestigingen van Toyota, Mazda en Hyundai in Helmond, is de enige in Nederland die zo'n auto heeft, zegt Herman Bron, accountmanager fleetsales. De Mirai kan in de buurt tanken: er is een waterstoftankstation op de Automotive Campus in Helmond.

Autorijden verandert

Twaalf schoolklassen op één dag heeft Bron het verhaal achter de auto verteld. ,,Autorijden verandert. We gebruiken schonere brandstof en gaan van bezit naar gebruik. Ons bedrijf wil vooroplopen. We geven de jeugd mee dat er alternatieven zijn voor de traditionele brandstofmotor", zegt Herman 'de Waterstofman' Bron. Als hij en zijn collega's op pad gaan met de waterstofauto trekken ze steevast een helderblauw pak aan.

Nieuwe manier van promotie

Wat brengt het Oostendorp Autogroep, deze nieuwe manier van promotie? ,,We laten zien dat we meedoen en nadenken over het milieu, nieuwe technologie en mobiliteit. Het levert ons aandacht op en de relaties die we willen.''

Mail

Gaat u met uw onderneming ook de volgende fase in? Mail dan naar oostbrabant@deondernemer.nl

Lees ook: Elektrisch rijden: wanneer stap jij over?