Nieuws Actueel

'Fabrikant Look-O-Look is voorbeeld voor ondernemend Nederland'

Ondernemers in Nederland mogen volgens Jette Klijsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een voorbeeld nemen aan Look-O-Look. De snoepfabrikant uit Andelst (Gelderland) helpt binnenkort in Oost-Groningen twee- tot driehonderd mensen met een arbeidsbeperking aan het werk. Look-O-Look zet daar samen met sociaal leer- en werkbedrijf Synergon, gevestigd in Winschoten, een groot verpakkingscentrum op.

ANP | Foto: Look-O-Look 20 september 2016

Fotolookolook

"Wat zou het mooi zijn als alle ondernemers, met evenveel enthousiasme als hier gebeurt, mensen met een arbeidsbeperking zouden verwelkomen", aldus staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Participatiewet Sinds deze week is de samenwerking tussen Look-O-Look en Synergon officieel. Staatssecretaris Klijnsma was aanwezig bij de feestelijke gebeurtenis in Andelst. Zij verwelkomt de samenwerking tussen Look-O-Look en Synergon omdat deze een bijdrage levert aan de Participatiewet. Die wet is bedoeld om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen.

"Deze mensen gaan elke dag met plezier naar hun werk om een product te maken waar ze trots op zijn", aldus de staatssecretaris. "Mensen met een arbeidsbeperking staan te popelen om ook een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ze willen hetzelfde als iedereen: een baan met een fatsoenlijk salaris, een cao en een pensioen."

Re-integratieHet verpakkingscentrum in Winschoten biedt werk aan mensen die zijn aangewezen op prikkelarm werk, activering, re-integratie en leerwerktrajecten. Zij kunnen er ook een vakgerichte praktijkopleiding volgen.

Look-O-Look is onderdeel van het internationale snoepconcern Perfetti Van Melle, een grote speler op de snoepmarkt. Perfetti Van Melle heeft een jaaromzet van 2,5 miljard euro, die wordt gerealiseerd in 150 landen. Er zijn 32 fabrieken en er werken in totaal 18.700 mensen. De samenwerking tussen Look-O-Look en Synergon is tot stand gekomen met hulp van de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM).