Nieuws Actueel

FDF-voorman: gesprekken Remkes met koepels gaan niets opleveren

Boerenorganisaties vinden het maar niets dat bemiddelaar Johan Remkes met allerlei koepelorganisaties overleg aan het voeren is over de stikstofproblemen. "Dit gaat helemaal niks opleveren. Het is een politiek spel dat ze spelen, maar heeft niks met de werkelijkheid te maken", zegt Mark van den Oever, voorman van Farmers Defence Force.

ANP 16 augustus 2022

ANP160822093 1

Maandag praatte Remkes, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstofbeleid, met natuur- en milieuorganisaties. Later deze week is het de beurt aan onder meer Bouwend Nederland en banken en volgende week praat Remkes met gemeenten, provincies en waterschappen.

"Ze gaan tien man interviewen waarvan er één, de landbouw, moet leveren. En dan zeggen ze: bijna iedereen is voor. Zo proberen ze draagvlak te creëren, maar daar trappen wij natuurlijk niet in. Ze nodigen iedereen uit die alleen maar te winnen heeft, maar met partijen die te verliezen hebben, knopen ze geen fatsoenlijk gesprek aan", stelt Van den Oever.

Kritisch

Bart-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders en Bart Kemp van Agractie lieten zich eerder ook kritisch uit over alle gesprekken. "Als je een conflict hebt met je buurman, nodig je ook niet het hele dorp uit", zei Kemp.

Supermarkten lieten eerder weten toch niet in gesprek te gaan met Remkes. Supermarktkoepel CBL vindt het vooral van belang dat het kabinet en de boerenorganisaties eerst weer met elkaar om tafel gaan om tot oplossingen te komen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws