Nieuws Actueel

Febo bezorgt kroket aan huis

Febo gaat thuisbezorgen. Voor het einde van het jaar moeten in heel Amsterdam bezorgers rondrijden met patat en snacks, meldt het Parool.

Hannah Stove 29 augustus 2016

Febo thuis bezorgen brommer

Tot voor kort leek het onmogelijk om gebakken patat en kroketten te vervoeren zonder dat ze koud en slap werden, maar Febo zal gebruikmaken van een 'ingenieus' warmhoudsysteem dat is ontwikkeld in de Verenigde Staten.

Geheime techniek

Manager Rob Hogervorst: "In de tas van de bezorger zit een warmhoudelement dat werkt op basis van inductie, dat de patat en snacks goed warm houdt." Daarnaast heeft de tas een 'geheime techniek' waarmee de vochthuishouding onder controle wordt gehouden. "De patat is net zo krokant en vers als in de winkel. De snacks hebben we al goed onder controle, de kroketten houden het ook makkelijk een kwartiertje uit in de automatiek."

Noord

Febo bezorgt al ongeveer anderhalf jaar in Amsterdam-Noord, als proef. De reacties van klanten zijn zo positief dat dit jaar de stap wordt gemaakt om heel Amsterdam thuis te bedienen.

Bezorgkeukens

De patat en kroketten worden niet in de filialen bereid, maar in aparte bezorgkeukens. De eerste bezorgkeuken opent binnenkort ook in Noord, daarna volgen er nog zes of zeven, verspreid over de stad.

Drive-in

Febo probeert op nieuwe manieren de snacks aan de man te brengen. Oostzaan krijgt later dit jaar een eerste Febo met een drive-in. Vorige maand ging in een tankstation in Aalsmeer een shop-in-shop open.

Gerelateerde artikelen:

Trots Febo 75 jaar: 'Kroket en grillburger zijn onze helden'