Nieuws Actueel

Ferrari positiever over 2022 dankzij sterke verkopen VS en China

De Italiaanse fabrikant van exclusieve sportwagens Ferrari is optimistischer geworden over de vooruitzichten voor dit jaar dankzij sterke verkopen in de Verenigde Staten en China. Het concern verhoogde zijn verwachtingen voor de omzet en winst in 2022 na recordresultaten in het tweede kwartaal.

ANP 2 augustus 2022

In de drie maanden tot en met juni boekte de autofabrikant een omzet van 1,3 miljard euro, waarmee het de verwachtingen van kenners versloeg. De aangepaste winst voor belastingen, rente en afschrijvingen steeg tot 446 miljoen euro. Voor het hele jaar wordt nu gerekend op een aangepaste winst van tussen de 1,70 miljard en 1,73 miljard euro. Eerder lag de verwachting nog op 1,65 miljard tot 1,70 miljard euro.

Ferrari verscheepte in het tweede kwartaal 3455 auto's. Dat waren er 29 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. Vooral de Ferrari Portofino M en de F8-modellen waren populair. Ondanks de stijgende inflatie blijven de vermogende klanten van het bedrijf ook volop nieuwe Ferrari's bestellen want het orderboek bereikte een nieuw recordniveau.

Het Italiaanse automerk, dat vooral bekend is van zijn 12-cilinder verbrandingsmotoren, reageerde aanvankelijk traag op de verschuiving naar elektrisch rijden maar heeft de elektrificatie van het wagenpark inmiddels omarmd. Het bedrijf investeert 4,4 miljard euro in de ontwikkeling van elektrische modellen. Vanaf 2026 moeten zes op de tien auto's die Ferrari maakt elektrisch of plug-inhybrides zijn. In september dit jaar wil Ferrari ook zijn eerste SUV-voertuig de Purosangue onthullen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws