Advertorial van ICT Valley

Advertorial Actueel

Foodvalley ICT Awards: ‘feest en tech-update voor ICT-professionals’

De Foodvalley ICT Awards worden uitgereikt aan ICT-bedrijven die zich bijvoorbeeld onderscheiden in duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid. De tweede editie vindt plaats op maandag 18 november in De Basiliek in Veenendaal. Naast de prijsuitreiking wordt ingegaan op de nieuwste ICT-ontwikkelingen in de regio. Hiermee is het volgens initiatiefnemer Gerrit Valkenburg ‘het event voor ICT-professionals’.

Toine Damo 7 november 2019

Ict awards foodvalley

De Foodvalley ICT Award is een groot evenement dat de ICT-professional niet mag missen. De uitreiking vindt vanaf 19.30 uur plaats in De Basiliek in Veenendaal. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar via deze link.

Foodvalley ICT Awards is een initiatief van ICT Valley en ICT Campus. De eerste editie was vorig jaar een groot succes met zo’n 350 aanwezigen. Het evenement draagt bij aan de missie van ICT Valley: de samenwerking binnen de gehele ICT-sector bevorderen. ,,Het gaat hier om ICT-bedrijven, onderwijsinstellingen en alle ICT-professionals,’’ zegt Gerrit Valkenburg, ICT-ondernemer en secretaris van ICT Valley.

Er zijn vier Foodvalley ICT Awards te vergeven in de categorieën: Service en System Management Company, Software Company, Cross-over en ICT Startup. De jury heeft per prijs de keuze uit drie genomineerde kandidaten. ,,Vóór elke prijsuitreiking delen inspirerende sprekers hun kennis per categorie met het aanwezige publiek,’’ zegt Valkenburg. ,,Na afloop vormt de netwerkborrel een ideaal moment om met gelijkgestemden in contact te komen, kennis uit te wisselen of mogelijk zelfs een aanzet te geven tot een potentiële samenwerking.’’

Innovatiekracht

Het evenement vindt voor de tweede maal plaats en vormt hét podium voor de beste ICT-bedrijven uit de regio Foodvalley. Dit regionale initiatief behelst een samenwerking tussen overheden, onderwijs en bedrijfsleven. De regio ontwikkelt zich als het agrofoodcentrum van Europa en werkt hiervoor onder meer intensief samen met ondernemers, waaronder uit ICT-branche. ,,Tijdens de ICT Awards worden de ICT-prestaties in de regio Foodvalley centraal gesteld. Het evenement laat zien welke mooie ICT-bedrijven en –projecten de regio rijk is. Ik geloof dat we hiermee de innovatiekracht stimuleren bij zowel de ervaren ondernemer als startups. Elke spreker gaat binnen zijn vakgebied in op de laatste trends, dus belooft het naast een feest ook een informatieve avond te worden.

Foodvalley DataHUB

De ICT Campus faciliteert regionale samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs met als doel het creëren van een goede voedingsbodem voor innovatie en groei. Deze partijen werken in de regio Foodvalley samen aan innovaties op gebied van Food, Health en Tech. De bekendste sprekers zijn ongetwijfeld René Verhulst (voorzitter Regio Foodvalley en burgemeester van Ede) en Marco Verloop (wethouder Veenendaal). Zij praten de aanwezigen bij over een nieuw te lanceren Foodvalley DataHUB. ,,Dit platform verzamelt en deelt relevante data ten behoeve van regionale projecten. Zowel de regio, gemeentes, onderwijs, bedrijfsleven en burgers hebben direct toegang,’’ vertelt Valkenburg.

5G

Een ander onderwerp dat wordt besproken is het aankomende 5G-netwerk. ,,T-Mobile introduceert in 2020 als eerste landelijk 5G en neemt ons mee in de mogelijkheden die het nieuwe netwerk ondernemers biedt. Er wordt gekeken naar de toepasbaarheid, haalbaarheid, duurzaamheid en implementatie van slimme toepassingen. De bezoeker krijgt zodoende meer inzicht in de laatste ontwikkelingen omtrent 5G-connectiviteit.’’ Interessante informatie, en cijfers over en voor, de ICT sector wordt verzorgd door de Rabobank. Tevens wordt verteld wat de ICT Campus voor starters en groeiers in de ICT kan betekenen.

De Foodvalley ICT Award is een groot evenement dat de ICT-professional niet mag missen. De uitreiking vindt vanaf 19.30 uur plaats in De Basiliek in Veenendaal. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar via deze link.