Nieuws Actueel

Frankrijk staat klaar om Duitsland gas te leveren

Frankrijk staat klaar om Duitsland gas te leveren deze winter, mocht dat nodig zijn. Volgens de Franse president Emmanuel Macron gaat zijn land de verbindingen met Duitsland snel afmaken. De stap zou Duitsland in staat stellen meer stroom te produceren en ook meer stroom aan Frankrijk te leveren tijdens piekuren, zei Macron na een videogesprek met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz.

ANP 5 september 2022

ANP050922213 1

Een gasverbinding met Spanje afbouwen is voor Frankrijk niet noodzakelijk, zei Macron. De afgelopen weken werd van de bestaande verbinding maar de helft van de capaciteit benut en de stroom ging volgens Macron grotendeels richting Spanje terwijl dat land geen gastekorten heeft.

Tegelijkertijd riep Macron zijn landgenoten opnieuw op om energie te besparen. Ze zouden nu hun airconditioner en de komende maanden hun verwarming bijvoorbeeld minder hard moeten zetten. Macron zei ook voorstander te zijn van gezamenlijke Europese gasinkopen. Daardoor zouden verschillende Europese landen niet tegen elkaar opbieden en kan de prijs lager uitvallen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws