Nieuws Actueel

Franse luchthaven annuleert vluchten vanwege pensioenprotest

Protestacties in Frankrijk tegen een pensioenhervorming zorgen voor vertraagde en geannuleerde vluchten vanuit Parijs. De luchthaven Orly waarschuwt voor uitval omdat een aantal medewerkers van de Franse luchtvaartautoriteit staakt. Die toezichthouder is ook verantwoordelijk voor de luchtverkeersleiding.

ANP 11 februari 2023

ANP110223073 1

Vliegveldexploitant Aéroports de Paris waarschuwt op Twitter alleen voor problemen met vluchten van en naar Orly. De andere internationale luchthaven van Parijs, Charles de Gaulle, lijkt nog geen last te hebben van de pensioenprotesten. Volgens nieuwszender BFM TV gaat zaterdag de helft van de vluchten op Orly niet door.

Franse vakbonden houden zaterdag hun vierde nationale actiedag tegen de geplande verhoging van de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. De regering van president Emmanuel Macron vindt die hervorming noodzakelijk omdat mensen in Frankrijk steeds ouder worden.

De organisatoren van de protesten hopen op een opkomst van meer dan 1 miljoen mensen. De politie houdt rekening met 600.000 tot 800.000 demonstranten, van wie er 90.000 tot 120.000 in Parijs worden verwacht.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws