Nieuws Actueel

Freshtival in Enschede wordt tweedaags festival

Freshtival breidt uit. Het Enschedese festival vindt volgend jaar niet één, maar twee dagen plaats. Ook komt er een camping voor de festivalbezoekers om te overnachten, meldt de Tubantia. Organisator van Freshtival is het Enschedese bedrijf Absolutely Fresh.

Twentsche Courant Tubantia | Foto: Christian van der Meij 9 december 2016

Freshtival christian van dermeij

„Wij (en veel bezoekers) vinden dat Freshtival altijd veel te kort duurt om alle verschillende area's en creatieve, grappige en kleurrijke activiteiten te beleven”, schrijft de organisator op Facebook. „Daarnaast hebben we inmiddels bezoekers uit heel Nederland en Europa die hartstikke veel zin hebben in een mini-vakantie in het prachtige Twente tijdens Pinksteren.”

Camping

Een deel van recreatiepark het Rutbeek gaat gebruikt worden voor de Freshtival-camping. Ook 's nachts en in de ochtend zijn er activiteiten op het festivalterrein, zo belooft de organisatie. De 2017-editie van Freshtival vindt op zaterdag 3 en zondag 4 juni plaats. Bezoekers die voorgaande jaren een van de Freshtival-edities hebben bezocht, krijgen voorrang op het kopen van de tickets.

Fantasy Island

Het Enschedese Freshtival begon in 2009 met zo'n 3.000 bezoekers. Inmiddels is het evenement uitgegroeid naar ruim 30.000 bezoekers. Deze week werd nog bekend dat Fantasy Island, het festival dat ook georganiseerd wordt door Absolutely Fresh, stopt.