Nieuws Actueel

Frits van Eerd keert niet terug bij Jumbo, Ton van Veen nieuwe topman

Supermarktketen Jumbo heeft Ton van Veen benoemd als nieuwe bestuursvoorzitter. Hij gaf eerder al tijdelijk leiding aan het directieteam van Jumbo nadat voormalig topman Frits van Eerd zich had teruggetrokken omdat hij verdachte is in een witwaszaak. Volgens Jumbo heeft Van Eerd besloten niet meer terug te keren als bestuursvoorzitter.

ANP 7 maart 2023

Laatste update: 7 maart 2023 16:11

Frits van eerd jumbo ceo grid

Frits van Eerd. Foto: ANP.

Van Veen werkt sinds 2004 bij Jumbo. Hij was eerder financieel topman en commissaris bij het bedrijf.

Frits van Eerd blijft betrokken binnen Jumbo

In het persbericht meldt Jumbo: 'Frits is de afgelopen maanden tot het besluit gekomen dat hij, ook na een voor hem positieve afronding van dat onderzoek, niet meer wil terugkeren als ceo van Jumbo. Hij ziet ernaar uit om de komende jaren de op te richten family holding van de familie Van Eerd vorm te gaan geven. Als aandeelhouder blijft hij nauw betrokken bij belangrijke strategische ontwikkelingen binnen Jumbo.'

Lees ook: Tonnen cash in huis Jumbo-topman Frits van Eerd

Verdacht van witwassen

Frits van Eerd heeft in september 2022 een tijdelijke stap teruggedaan, omdat hij onderdeel is van een onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar witwassen. Dit onderzoek is door het OM nog niet afgerond. Tijdens het onderzoek zat Van Eerd vijf dagen in voorarrest. Ook als de zaak niet tot een veroordeling komt, zal Van Eerd niet in directierol terugkomen. Wel blijft hij dus als aandeelhouder verbonden aan Jumbo.

Ton van Veen is met onmiddellijke ingang benoemd tot ceo. Hij werkt sinds 2004 bij Jumbo en stond mede aan de basis van het succes van de formule die in 20 jaar van 30 naar ruim 700 winkels is gegroeid. Colette Cloosterman-van Eerd wordt president-commissaris. Zij volgt hiermee haar vader en grondlegger Karel van Eerd op, die december vorig jaar is overleden.

In september viel de FIOD binnen bij Frits van Eerd. Foto: ANP.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws