Nieuws Actueel

Gladheid wel goed voor de autoschadebedrijven in Arnhem

Autoschadebedrijven in Arnhem en omgeving profiteren licht van de gladheid op de wegen. Dat blijkt uit een rondgang van De Gelderlander langs diverse firma's.

Suzanne de Winter, Lars Barendregt en Niek Verhoeven | Foto: ANP 20 januari 2017

Gladheid anp

Zo nemen ASN Autoschade Service Arnhem en de filialen van ABS Autoherstel Boekhorst in Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid nu ongeveer 20 procent meer schadegevallen onder handen.

,,Wij zijn wel blij met de gladheid. Er moet niet te veel worden gestrooid", grapt Toon van der Veer, eigenaar van ASN Autoschade Service Arnhem. ,,We moeten nu ook meer vooruit plannen. De flexibiliteit voor auto's die onverwachts binnenkomen, is even minder."

Bergingsbedrijven

Roy van Workum, van de vestiging Arnhem-Zuid van ABS Autoherstel Boekhorst, merkt op dat het vooral de eerste dagen na het begin van de sneeuwval en vrieskou druk was. ,,De bergingsbedrijven stonden te dringen aan het hek." De ongelukken variëren van auto's die een stoeprand hebben geraakt tot exemplaren die van de snelweg zijn gegleden, zegt hij. ,,Nu wikkelen we nog wat schades van 6.500 tot 9.000 euro af."

AAS Ambting Autoschade behandelt deze dagen 5 tot 10 procent meer schadegevallen. ,,Je ziet nu vooral een ander soort schades dan normaal", meldt eigenaar Theo Ambting. ,,Kop-staartbotsinkjes en door de kou gaat plastic wat makkelijker kapot."

Waarschuwing

Bij het Velpse Schadenet Matthijsse Esser profiteren ze weinig van de gladheid. Datzelfde geldt voor Autoschade Gelderland in Spankeren. ,,Mensen worden tegenwoordig beter gewaarschuwd voor het weer", verklaart bedrijfsleider Rob Gijsberts. ,,Pakweg vijftien jaar geleden gebeurde dat veel minder. Verder zit de snelweg vlak bij Arnhem. Wanneer er iets gebeurt op de Pleijroute, dan is zo'n schadeauto voor een bedrijf daar in de buurt."