Nieuws Actueel

Slachthuis Hilckmann eist miljoenen van Nijmegen

Terwijl de gemeente Nijmegen miljoenen euro’s terugeist van slachthuis Hilckmann, eist Hilckmann extra miljoenen van de gemeente, meldt het AD.

Van onze redactie 1 april 2016

Slachterij nijmegen verhuizing conflict

Het onlangs gestopte bedrijf meent nog recht te hebben op 6,6 miljoen euro. Dat bevestigt een woordvoerder van het slachthuis. Vorig jaar zomer ontving het slachthuis al 21 miljoen euro van de gemeente. Dat geld was volgens het stadsbestuur ‘uitsluitend en volledig’ bedoeld voor een bedrijfsverplaatsing naar het Brabantse Haps.

Tot verbijstering van de gemeente Nijmegen kondigde het slachthuis op 24 februari aan het bedrijf met onmiddellijke ingang te sluiten. De verhuizing is van de baan, 250 mensen staan op straat. De gemeente wil sindsdien weten waar ‘haar’ 21 miljoen euro is gebleven en eist dat Hilckmann zo veel mogelijk geld terugbetaalt.

Er is een kort geding aangekondigd.

Het slachthuis ziet de zaken heel anders. ,,Wij stellen dat die 6,6 miljoen deel uitmaakt van de afgesproken koopsom van 27,6 miljoen euro,” zegt woordvoerder Reinier Kole. ,,Het ontbrekende bedrag zal dus nog moeten worden voldaan.”

De gemeente peinst daar niet over.