Nieuws Actueel

Hoe terecht is de bevoorrechte positie van KLM op Schiphol?

ACM onderzoekt al drie jaar of KLM veel voordelen van Schiphol krijgt. Dit naar aanleiding van 'klachten' van andere luchtvaartmaatschappijen die vanaf de luchthaven vliegen, schrijft de Volkskrant.

Gidi Pols 15 maart 2016

Klmschiphol

De bevoorrechte positie van KLM moet de goede verbindingen tussen Schiphol en de rest van de wereld garanderen, zegt Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM), maandag in Trouw. Het lopende onderzoek moet uitwijzen of KLM ook voordelen heeft die niet nodig zijn om de zogenoemde netwerkkwaliteit op peil te houden. 'We kijken naar voordelen over de hele breedte, zowel financieel als organisatorisch', zegt een woordvoerder van ACM.

Volgens de toezichthouder is deze zaak een voorbeeld van de frictie van het publieke en commerciële belang van Schiphol. De luchthaven is deels in handen van de overheid en moet zorgen voor de bereikbaarheid van Nederland. Aan de andere kant is het ook een commercieel bedrijf. Een vergelijkbare frictie tussen het reizigersbelang en het commerciële belang speelt ook bij de NS, zegt de ACM. Het onderzoek naar de NS zal dit jaar worden afgerond.

Het argument dat alleen een bevoorrechte KLM een goede netwerkkwaliteit van Schiphol kan waarborgen 'is misschien niets meer dan emotie', zegt Fonteijn. 'Andere maatschappijen kunnen immers ook overal heen vliegen. Er zijn luchtvaartdeskundigen die zeggen dat je het beter vrij kunt laten, dat het wel goed komt met de netwerkkwaliteit. Wij kijken waar de grenzen liggen.'

Lees verder op Volkskrant.nl