Nieuws Horeca

Eretitel: 300 jaar oude Bavaria is Koninklijke brouwerij

Het 300-jarig jubileum van brouwerij Bavaria heeft woensdagmiddag een gouden randje gekregen. Swinkels Family Brewers mag vanaf nu het predicaat Koninklijk voeren en gaat zodoende verder als Royal Swinkels Family Brewers.

Thomas Dal | Foto: ED 27 maart 2019

Swinkels koninklijk 2019

De eretitel werd woensdagmiddag uitgereikt door Wim van de Donk, commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant. Dit gebeurde in aanwezigheid van de familie Swinkels en medewerkers van het Lieshoutse familiebedrijf. Ook burgemeester Frank van der Meijden van de gemeente Laarbeek, waar Lieshout onder valt, gaf acte de présence bij de overhandiging.

Lees ook: 'Stuntman' Peer Swinkels moet Bavaria klaarmaken voor volgende generatie bierbrouwers

Mijlpaal

Jan-Renier Swinkels, directievoorzitter van Royal Swinkels Family Brewers, noemt het voeren van het predicaat Koninklijk een voorrecht. ,,Het is een bekroning voor iedereen die in die 300 jaren een bijdrage leverde aan deze mooie brouwerij: aan de kwaliteit, de groei, verduurzaming en innovaties. 300 jaar brouwerij Bavaria is een mijlpaal om bij stil te staan en om te vieren. Dat we daarbij ons bedrijf nu Royal Swinkels Family Brewers mogen noemen maakt het feest compleet!''

Commissaris van de Koning Wim van de Donk vindt het een bijzondere eer en een genoegen het predicaat Koninklijk te mogen overhandigen namens Koning Willem-Alexander. ,,Swinkels Family Brewers is een toonaangevend familiebedrijf in Brabant, dat traditie en innovatie weet te verenigen rond een oer-Brabants product.''

Lees ook: Bierondernemer Peer Swinkels (Bavaria): 'Onze cultuur is durven, doen en lef hebben'

Driedaags jubileumfeest

Om in aanmerking te komen voor het predicaat moet een bedrijf ten minste honderd jaar bestaan. Bij Swinkels Family Brewers wordt 1719 aangehouden als het oprichtingsjaar, omdat dat de oudste datum is waarvan accijnspapieren zijn teruggevonden.

Donderdag is de aftrap van de jubileumviering van Bavaria met een bezoek van koningin Máxima, die een rondleiding krijgt door de brouwerij. Daarna volgt een groot driedaags jubileumfeest op het eigen terrein, waarvan de voorbereidingen al maanden aan de gang zijn.

Een bekroning voor iedereen die in 300 jaar een bijdrage leverde aan deze mooie brouwerij

Jan-Renier Swinkels, directievoorzitter Royal Swinkels Family Brewers