Nieuws Horeca

Detailhandel zet vijf procent meer om

De detailhandel heeft in januari 5 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De verkopen waren 3,2 procent hoger.

ANP / Lennard van Otterloo | Foto: ANP 15 maart 2017

Winkelpubliek

Volgens het statistiekbureau realiseerde zowel de foodsector als de non-foodsector een hogere omzet. Daar dikten de opbrengsten met respectievelijk 5 procent en 3,9 procent aan. Daarnaast werd online ruim 17 procent meer omgezet.

Omzet non-foodsector

In de non-foodsector groeide de omzet van kledingwinkels, voor de vierde maand op rij. Ook doe-het-zelfzaken, winkels in keukens en vloeren en winkels in meubels en huishoudartikelen zagen de opbrengsten stijgen. Verder groeide voor het eerst sinds juli 2015 de omzet van fysieke winkels in consumentenelektronica.

Omzet foodsector

De winkels in voedings- en genotmiddelen realiseerden in januari een omzetstijging van 2,5 procent. De verkopen waren 1 procent hoger. De omzet van de supermarkten groeide met 2,6 procent, die van de speciaalzaken met 1,7 procent.

Online omzet

De online omzet lag in januari 17,2 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder, aldus het CBS. Winkels, die als hoofdactiviteit verkoop via internet hebben, zetten 14,4 procent meer om. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is groeide met bijna 21 procent.