Nieuws Horeca

Eefje wil zich onderscheiden met gezonde afhaalmaaltijden

Geen zin om vanavond te koken? Bij Eefje krijg je de keus: kom een maaltijd eten of neem je dagverse hap lekker mee naar huis. Dat schrijft het AD.

Amy Schellius | Foto: Jan de Groen 23 juni 2017

Eefje Rotterdam

Tijdens haar eerste avond op kamers in Rotterdam, zo'n zeven jaar geleden, bakte Eveline Jansen (26) voor haar avondeten een lekker mals biefstukje en maakte ze aardappels uit de oven. ,,Mijn vier mannelijke huisgenoten stonden raar toe te kijken, niet heel gek natuurlijk'', vertelt ze lachend. ,,Ik heb me toen voorgenomen om voor hen geregeld 's avonds te koken. Zo is mijn passie hiervoor langzaamaan begonnen.''

Eigen zaak

Tijdens haar studententijd en de periode daarna met inmiddels een baan in de voedingsmiddelenindustrie, borrelt langzaam de wens op een eigen zaak te openen. Dat resulteert uiteindelijk in Eefje, dat ze samen met zakenpartner en ondernemer in de it-sector Ferry van Seumeren (34) runt in Rotterdam.

Samen

Hij vertelt: ,,Ik heb een drukke baan, een vrouw en twee kleine kinderen, waardoor de tijd om te koken nogal schaars is. Ook sta ik vaak in de supermarkt om me heen te kijken wat ik nu weer 's avonds voor gezonds op tafel kan zetten. Ik miste in de stad iets waar ik even snel een goede maaltijd kon halen en daar ben ik vast niet de enige in. Ik kwam Eveline tegen via een wederzijdse kennis en we waren er vrij snel uit dat we Eefje samen zouden opzetten: zij in de keuken en de bediening en ik de financiën.''

Elke week nieuw menu

Aan de Groenendaal in het centrum van de Maasstad serveert Eveline elke dag, behalve zaterdag, lunch en kookt ze verse avondmaaltijden. ,,Die kun je hier vanaf een uur of vijf in de zaak opeten of lekker mee naar huis nemen. Elke week bedenk ik samen met Veerle Feron, mijn rechterhand in de keuken, een nieuw menu',' vertelt Eefje. ,,We streven ernaar om vier totaal verschillende gerechten te maken: iets typisch Hollands zoals een stamppot, iets exotisch, een vegetarische maaltijd en een salade.''

Lees ook: Brownies & Downies komt naar Rotterdam

Sportschool

Eefje onderscheidt zich van andere zaken in de stad door in te spelen op snel, gezond en bewust eten. Van Seumeren ,,We hebben een beknopt menu waardoor kiezen niet heel erg lastig wordt. Bij de meeste afhaalrestaurants gaan ze pas met je eten aan de slag als je een bestelling hebt geplaatst. Hier staat het klaar en kun je na drie minuten met een warme maaltijd buiten staan. Zo heb je nog genoeg tijd over om bijvoorbeeld nét even een uurtje sportschool mee te pakken.''

Verse producten

Lekker, vers en gezond zijn de drie belangrijkste voorwaarden waaraan de maaltijd moet voldoen. ,,We werken elke dag met verse producten, waar mogelijk biologisch'', vertelt Eefje. Qua prijs willen we alle maaltijden onder een tientje kunnen aanbieden en dan moeten we soms keuzes maken wat wel en wat niet biologisch. Maar je proeft dat er passie en liefde in het eten verwerkt is. Dat is ook heel belangrijk.''

We werken elke dag met verse producten, waar mogelijk biologisch

Eveline Jansen