Nieuws Horeca

Horeca Gouda verwacht extra klandizie door ijsbaan rondom het stadhuis

De horeca op de Goudse Markt verwacht extra drukte nu voor het eerst een rondje om het stadhuis kan worden geschaatst schrijft het AD Gouda. Of schuift iedereen aan bij Grand Café Koek & Zopie aan de ijsbaan?

Peter van den Belt | Foto: Pim Mul 20 december 2017

Gouda koek en zopie ijsbaan belvedere gewoon gouds swing central markt

Voor Steve Hobbs van Bij Ons worden het spannende dagen. Hij heeft geen idee wat hij kan verwachten in zijn ruime horecagelegenheid direct aan de ijsbaan. Hier kan zelfs een lunch of diner worden genoten: ,,Voor ons is het één groot avontuur. Ons eigen restaurant is gewoon open, maar we zijn blij en trots ook aan de ijsbaan mee te kunnen doen. Zeer sfeervol. Ik krijg hier kippenvel van.’’

Het publiek heeft bij hem ruime keuze, zegt hij. ,,We serveren meer dan het broodje Unox. En voorgaande jaren hadden we erwtensoep uit blik, nu is hij zelf gemaakt. Ik denk dat de Stramme Max (eigen specialiteit) erg populair zal zijn, maar we verkopen bijvoorbeeld ook kipsaté.’’

Lees ook: Wie zijn de ondernemers achter de Goudse ijsbaan?

Zalmai Barakzai van De Zalm verwacht ook extra klanten. ,,De ijsbaan ligt helemaal rond het stadhuis. Dat zal ook mensen van buiten de stad trekken. Wellicht komen die ook bij ons voor een broodje of wat drinken. We zullen in elk geval zorgen voor genoeg warme chocolademelk.’’

Speciale koffies

Bij Belvedère doen ze, net als bij De Zalm, niets speciaals vanwege de ijsbaan. ,,We hebben het altijd wel druk,’’ zegt Merel van den Boogaard. ,,Onze speciale koffies lopen in de winter sowieso goed. Toch verwacht ik wel meer toeristen door deze ijsbaan, waardoor het ook bij ons nog iets drukker wordt.’’

Bij Gewoon Gouds weten ze niet wat ze moeten verwachten. ,,We houden wel rekening met extra drukte bij het inroosteren van personeel. Maar de ijsbaan heeft zelf ook een flinke horeca staan dit jaar. Dus het effect is moeilijk te voorspellen.’’

Roy van Wensem van Swing: ,,We krijgen elk jaar best wel veel publiek vanwege de ijsbaan en dat zal nu alleen maar toenemen. Speciaal voor de winterfestiviteiten hebben we extra verwarming voor op het terras aangeschaft voor mensen die van het uitzicht willen genieten.’’

Trekpleister

Sander Letschert van Central verwacht dat de ijsbaan ‘een trekpleister’ is. ,,Hier gaan mensen uit de wijde omgeving op afkomen. En hoe drukker het op de Markt is, hoe drukker wij het hebben. Maar hoe groot dat effect is weet ik niet. Koek & Zopie op de ijsbaan is omvangrijk.’’

Speciaal voor de festiviteiten hebben we extra verwarming op het terras

Roy van Wensem, Swing