Nieuws Horeca

Nijmeegse horeca zoekt via pop-upwinkel in hartje centrum personeel

Een pop-upwinkel in de Marikenstraat moet ervoor zorgen dat werkzoekenden snel werk kunnen vinden bij winkels, bars en restaurants in Nijmegen. Die hebben namelijk moeite om personeel te vinden.

Frank Houtappels 12 november 2021

Nijmeegse horeca zoekt personeel

Er mogen polsbandjes en QR-codes voor nodig zijn, maar in het centrum van Nijmegen is er genoeg werk voor de horeca. Foto: Paul Rapp

Veel mensen die in de horeca of in winkels werkten hebben de afgelopen tijd een andere baan gevonden: vanwege de lockdowns ter bestrijding van het coronavirus moesten winkels en horeca verschillende keren op slot. Hoewel nieuwe maatregelen niet uitgesloten zijn, draaien veel winkels, bars en restaurants intussen als vanouds. Al blijft het lastig om personeel te vinden.

Lees ook: Deze nieuwe plannen gaan toerismesector Nederland toekomstproof maken

Een pop-upwinkel in een voormalige kledingzaak moet vraag en aanbod bij elkaar brengen. De winkel heet Honk1 en is vanaf donderdag geopend. Werkzoekenden én werkgevers op zoek naar personeel kunnen binnenlopen. Wethouder Petra Molenaar van de gemeente Nijmegen moedigt mensen aan dat ook daadwerkelijk te doen. ,,Ook zonder ervaring in de horeca of een winkel kun je vaardigheden hebben voor een baan in deze sector”, zegt ze tegen De Gelderlander.

Honk1 is samenwerken Koninklijke Horeca Nijmegen met gemeente en ondernemers

Honk1 is een samenwerkingsverband van de gemeente Nijmegen, Koninklijke Horeca Nijmegen en Huis voor de Binnenstad, een stichting voor de binnenstadondernemers. Maar ook onderwijsinstellingen ROC en HAN, uitkeringsinstantie UWV, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en het Regionaal Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen werken mee.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws