Nieuws Horeca

Ossendrechts Hotel De Jonckheer wil capaciteit verdubbelen

Hotel De Jonckheer in Ossendrecht trekt veel mensen die in de Antwerpse haven werken. ,,Doordeweeks zitten we altijd vol.'' Daarom wil eigenaar Ronny Jonckheere de capaciteit verdubbelen, vertelt hij in BN de Stem.

Peter de Brie 23 november 2017

Ronny Jonckheere Grenshotel De Jonckheer

Grenshotel De Jonckheer in Ossendrecht, dat in 2011 opende met 61 hotelkamers, heeft qua bezettingsgraad het plafond bereikt. Reden voor Ronny Jonckheere om uit te willen breiden met nog eens 62 kamers, vier vergaderzalen en een brasserie.

Of er wel markt was voor een nieuw hotel van die omvang in Ossendrecht, zo luidde een decennium geleden de vraag. Immers, met de hotels Dekkers en De Prins had het dorp al tientallen kamers. Maar het nabijgelegen Antwerpse industriegebied zorgt nog altijd voor een grote stroom gasten.

Lees ook: De 7 gouden regels van hotel-adviseur meneer Reimers uit Herrie in de Druiventros

Jonckheere (46), die in 2000 begon in hotel-restaurant The Kettle, dat toen vier kamers telde, weet nog hoe op maandag mensen in de rij stonden. Dus geloofde hij in De Jonckheer, waarvan de nieuwbouw in 2011 werd voltooid. Hij kreeg gelijk. ,,Doordeweeks zitten we altijd vol, daar hoeven we niet eens voor te werven.''

De 61 kamers worden voor 90 procent bevolkt door Duitsers die bij BASF of elders in de haven werken. ,,Wie daar een paar dagen moet zijn, neemt een hotel in Antwerpen zelf. Maar zit je daar drie maanden voor een project, dan heb je de stad wel gezien en wil je rust. En van hieruit ben je in vijf minuten op je werk.''

De ligging tegen de grens aan, zonder parkeerellende of stadse files, lokken ook andere nationaliteiten. ,,Ook veelal midden- en hoger kaderpersoneel. In de zomer krijgen we ook toeristen, als Zeeland volgeboekt is'', aldus Jonckheere, die twee jaar geleden ging nadenken over uitbreiding. ,,Ik zoek altijd uitdagingen.'' Dus kocht hij het perceel met de leegstaande woning naast hem. Dat biedt de ruimte om het huidige hotel te 'kopiëren'. De huidige en nieuwe vleugel worden verbonden door een receptie, daar waar nu nog de inrit van de parking is. Zo ontstaat een soort U-vorm.

Brasserie

,,Er komen 62 kamers bij, vier moderne vergaderzalen, een brasserie, ontbijtzaal, sauna en fitnessruimte'', somt Jonckheere op. Nu ontbijten gasten nog in het restaurant, dat 94 plaatsen telt. ,,Eigenlijk te weinig. Mogelijk gaan we hotelgasten een dagmenu serveren in de ontbijtzaal.'' De brasserie met zestig stoelen komt aan de voorzijde.

Naast de nieuwe vleugel en aan de achterzijde wordt het aantal parkeerplaatsen uitgebreid van 95 naar 168. Die aanleg krijgt prioriteit om geen parkeeroverlast te krijgen. Jonckheere heeft nu vijftig mensen in dienst, van achttien fulltimers tot aan afwashulpen enkele uren. ,,Qua receptie zal er meer personeel nodig zijn. Nu is die open van 5.00 tot 22.00 uur, straks 24 uur rond.''

Bouwvergunning

De bouw van zijn huidige hotel liep destijds fors vertraging op door bezwaren. Eerder dit jaar belegde Jonckheere twee avonden om de buurt te informeren en kreeg daar een positief gevoel bij. Hij hoopt eind februari de bouwvergunning binnen te hebben en rekent op zes maanden bouwtijd. De gemeente publiceerde gisteren het ontwerpbestemmingsplan en -omgevingsvergunning.