Nieuws Horeca

'Fuck it, wij zijn open!' Laatste waarschuwing voor restaurant dat regels in de wind sloeg

Handhavers van de gemeente Eindhoven hebben samen met de politie een laatste waarschuwing gegeven aan barbecuerestaurant De Kiet in Eindhoven. Als het restaurant nogmaals de coronaregels overtreedt, wordt de zaak voor onbepaalde tijd gesloten.

Van onze redactie 12 januari 2021

Restaurant eindhoven kiet lockdown open waarschuwing 4

VideostillOmroep Brabant

Het restaurant vond de lockdown te lang duren en de schade te groot. De eigenaren gooiden de deuren daarom zondagavond weer open. ,,Geen mondkapje, geen probleem. Wij leven in liefde, nooit in angst", stond er op een krijtbord voor de deur. ,,Leef een beetje." Er zaten verschillende gasten binnen te eten.

Toen handhavers kwamen was de zaak al leeg

Gemeente Eindhoven was onverbiddelijk. ,,Het restaurant overtreedt de coronaregels door klanten toe te laten in haar zaak, geen toezicht te houden op de mondkapjesplicht en niet houden aan de zorgplicht", stelt de gemeente tegenover Omroep Brabant. Restaurants mogen tijdens de lockdown alleen eten bezorgen of het door de klanten laten afhalen. Na de publicatie bij de regionale omroep stuurden de eigenaren van de zaak zelf de etende klanten weg. ,,Toen de gemeentelijke handhavers ter plekke kwamen, was de zaak al leeg. Maar de eigenaren zijn wel op de openstelling aangesproken", aldus de gemeente.

Lees ook: Ton en Patricia openen hun kledingwinkel hoe dan ook op 19 januari

'Vrijheid moet je nemen: wij zijn vanaf nu open'

De eigenaren wilden geen reactie geven naar aanleiding van de publicatie. ,,We hebben niets te melden." Dat deden ze eerder wel in een Facebook-post, waarin de twee restauranteigenaren stellen dat ze al maanden ,,in de kou worden gelaten door Den Haag".

,,Fuck it", aldus eigenaren Nassim en Quincy (die zich liever DJ Nes & Prince Hundo laten noemen) meerdere keren in een vrijdag geposte video, die inmiddels meer dan duizend keer is gedeeld. ,,We zijn vanaf nu open." Volgens het duo moet je 'vrijheid nemen', omdat je dat volgens hen 'niet gaat krijgen', verwijzend naar politiek Den Haag.

De restauranteigenaren steunden eerder al een actie van de protestgroep Viruswaanzin (nu Viruswaarheid). Ze legden in juni 2020 bloemen bij het gemeentehuis in Eindhoven, als vredig protest tegen de coronamaatregelen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.