Nieuws Horeca
Schiedamse ondernemer opent 'luxe' snackbar Art de la Terre
Snackbar Art de la Terre opent vrijdag 1 december haar deuren in de Schiedamse Hoogstraat, schrijft het AD. Voor eigenaar Felix van Erven (27) is het na The Grill Room zijn tweede zaak, een derde (cocktailbar) volgt begin volgend jaar.

De naam Art de la Terre klinkt wat ongewoon voor een snackbar. Eigenaar Felix van Erven had zijn nieuwste zaak dan ook liever 'friet- restaurant' genoemd, maar snackbar blijkt toch beter te 'bekken'. Maar dat hij iets ongewoons gaat doen, staat vast. Vanaf 1 december kunnen liefhebbers van goede patat terecht in het voormalige pand van Caiway aan de Schiedamse Hoogstraat.
Lekkerste friet
De jonge, maar al ervaren ondernemer Van Erven (27), ook eigenaar van de eerder dit jaar geopende The Grill Room op de Dam, niet ver van zijn nieuwste zaak, heeft een duidelijke missie: de lekkerste friet van Schiedam serveren. ,,Dat gaan we doen met aardappelen, die dagelijks vers worden gesneden'', vertelt hij. ,,Klanten kunnen kiezen uit de bekende en veelgebruikte Frieslander aardappel of de zoete Bataaf aardappel. Die wordt normaliter in de oven bereid, maar is ook lekker uit de frituur. Voor zover ik weet ben ik de enige in Nederland die dat doet.''
Lees ook: Chef-kok Ron Blaauw: 12 miljoen omzet met 220 medewerkers
Ook ontbreken de traditionele snacks als de frikadel en kroket niet in zijn assortiment. ,,Maar ik houd van speciaal, dus bij ons kun je ook Churros (Spaanse lekkernij, red.) en Snickers, gefrituurd in jeneverbeslag krijgen. Dat moeten Schiedammers wel kunnen waarderen. Maar we gaan ook truffelmayonaise en -ketchup maken.'' Van Erven zegt nog veel meer ideeën te hebben voor speciale snacks, maar houdt het voorlopig even hierbij. ,,Eerst maar eens laten zien dat we kwaliteit leveren'', luidt zijn motto.
Prioriteit
De uit Eindhoven afkomstige ondernemer, die onlangs ook een huis in het centrum van Schiedam kocht, wil straks in allebei zijn zaken aanwezig zijn. ,,Dat is ook wel mogelijk, al is het runnen van een keuken lastiger, dat heeft dus mijn prioriteit. In The Grill Room ligt de piek tussen 18.00 en 21.00 uur, in Art de la Terre zit het meer in de voorbereiding. Ook al kan ik niet overal tegelijk zijn, met een cameraverbinding kan ik wel meekijken en ingrijpen als dat nodig is.''
Verwacht bij Art de la Terre geen puntzakken. Nee, de friet wordt geserveerd in luxe kartonnen bakjes met een luxe servet en een houten vorkje, geen plastic. ,,Ik houd ook wel van een beetje luxe, maar tegelijkertijd houd ik van duidelijkheid, ook in prijzen. Een patatje kost 2,50 euro, alle snacks eveneens. Sauzen krijg je voor 50 eurocent.''
Geen 'gedoe' dus bij de snackbar aan de Hoogstraat, die in het weekend tot 1.00 uur open is. Maar denk nou niet dat Van Erven, die zijn horecazaken eigenhandig verbouwde in de spaarzame tijd die er over is, straks gaat stilzitten. ,,Nee, mijn compagnon en ik zijn ook druk met een cocktailbar in het centrum. Die moet begin volgend jaar open gaan. The Grill Room is zonder festiviteiten gaan draaien en dat geldt ook voor Art de la Terre. Maar volgend jaar is het wel eens tijd voor een feestje. Dat houdt Schiedam dus nog te goed'', besluit hij.