Nieuws Horeca
Zo maakte Peet Hofmans van KASerne Den Bosch zijn droom waar
In juni 2016 opende Peet Hofmans de KASerne, zijn Bossche gelegenheid voor eten, drinken, werken, ontmoeten en overnachten. Het loopt lekker, stelt hij tevreden vast. ‘Vanaf dag één was ik ervan overtuigd dat dit een succes zou worden.’

VANUIT HET NIETS AAN DE SLAG IN DE HORECA?
,,Eigenlijk wel. De horeca was destijds nog een totaal vreemde wereld voor mij. Maar ik ga graag met mensen om en heb wel iets met gezelligheid, eten en drinken. Lang was ik werkzaam in de ICT-branche en begon daar het daadwerkelijke contact met klanten enorm te missen. Dat heb ik nu weer terug. Voor mij was dit dan ook een geweldige stap. Ik heb er werkelijk nog geen dag spijt van gehad. Het is keihard werken, ook op momenten dat vrienden vrij zijn, maar ik krijg er veel voor terug.''
NOGAL EEN KLUS OM ZOIETS OP TE ZETTEN?
,,In 2014 ben ik aan dit project begonnen. Met het maken van plannen, aangaan van gesprekken en onderhandelingen, het tekenen, organiseren en uiteindelijk de financiering regelen. Vooral dat laatste was nogal wat, maar ook dat is met particuliere investeerders en crowdfunding gelukt. In 2016 begon de bouw en in juni gingen we open. Inmiddels werken we met 36 mensen, zijn er acht kamers en kunnen we makkelijk 80 couverts hebben. Het loopt heel goed. Wie in het weekend bij ons wil eten, moet zeker twee weken van tevoren reserveren.”
WAT IS DE VERKLARING VAN HET SUCCES?
,,Ik wist al vanaf dag één dat dit concept een succes zou worden. Ik heb er, samen met anderen, zó lang aan gewerkt en over nagedacht... Het is belangrijk om geen concessies te doen als het om kwaliteit gaat. Zeker in de horeca. Alles moet gewoon kloppen. Het creëren van een eigen sfeer is van levensbelang. Iedereen - of je nu in driedelig pak of op teenslippers komt - moet zich hier welkom voelen."
Ik wist al vanaf dag één dat dit concept een succes zou worden