Nieuws Actueel

Hotel Heitkamp: 'Investering waar je vrolijk van wordt'

Hans te Booij en zijn vrouw Francina kochten Hotel Heitkamp omdat ze het voor 's-Heerenberg willen behouden, vertellen ze in De Gelderlander.

Miriam Szalata 2 maart 2016

Investeren Oeganda

"Soms moet je keuzes maken op basis van gevoel", zegt Te Booij. "We kunnen tien keer per jaar op vakantie gaan, beleggen op de aandelenmarkt, maar word je daar gelukkiger van? Ik denk het niet. Dit is een investering waar je zelf vrolijk van wordt en 's-Heerenberg ook."

CarnavalistTe Booij, eigenaar van metaalbedrijf Industrial Parts te Booy BV en bekend carnavalist in 's-Heerenberg, wil met zijn aankoop een steentje bijdragen aan het behoud van de leefbaarheid van de stad. "Er staan meer kroegen te koop, waar oude kroegbazen op zitten. Als we tien jaar verder zijn, dan is alles weg. Daar praten we ook binnen onze carnavalsvereniging d'Olde Waskupen over en daar hebben we zorgen over."

De eerste signalen dat 's-Heerenberg inderdaad blij is dat hij Hotel Heitkamp heeft gekocht, zijn er al. "We hebben zo veel berichtjes gekregen en ook al bloemen: welkom in de pompenbuurt."

De 82-jarige Bennie Heitkamp, die het hotel aan Te Booij overdoet, blijft nog een jaar de horeca doen.

"Voor hem is dat mooi, kan hij afbouwen, en wij hebben tijd om plannen te smeden", zegt Te Booij. "Het gebouw, een gemeentelijk monument, moet worden opgeknapt, maar het huidige sfeertje uit de jaren 50 gaan we wel behouden." Wat het daarna precies wordt, weet hij nog niet. "Misschien een hotel of bed and breakfast."

LeefbaarheidEn om maar meteen een gerucht de wereld uit te helpen: "Nee, we gaan er niet iets met zorg in doen." Dat was volgens hem een plan van een andere kandidaat-koper. Maar Te Booij is daar helemaal niet enthousiast over. "We moeten geen zorgappartementen maken, daar hebben we er al genoeg van. Je kunt heel 's-Heerenberg volbouwen met bejaardenwoningen, maar dat komt de leefbaarheid niet ten goede."

Hotel Heitkamp is de plek waar d'Olde Waskupen in 1955 is opgericht. Elk jaar is het hotel ook de plek waar carnaval groots wordt gevierd.

"We kunnen garanderen dat ook dat in de toekomst gewoon doorgaat", aldus Te Booij.