Nieuws Actueel

'Ik ben een kok naar de wens van mijn gast'

De prachtige zwart-wit reproducties aan de wand van het nieuwe restaurant 'Noabers' aan De Brink in Losser onderstrepen nog eens dat Ardem Stepnajan heel graag een typisch Twentse sfeer wil oproepen voor zijn gasten. "Ik ben een echte Tukker die er graag bij wil horen", benadrukt Ardem nog maar eens.

Van onze redactie 2 maart 2016

Ardem stepnajan lars smook 1

Hoewel hij is geboren in Syrië verraadt zijn Twentse tongval dat hij er ook qua 'sproake' helemaal bij hoort en zich hier uitstekend op zijn plek voelt. Het gegeven dat zijn menukaart een mediterraan karakter heeft, dat doet er helemaal niets aan af. Twentenaren houden net als iedereen wel van een exotische hap naast de traditionele Hollandse schotel. "Maar voor een heerlijk broodje kroket kun je bij ons ook prima terecht."

Horeca Enkele weken geleden was het de Syrisch-Orthodoxse aartsbisschop Polycarpus persoonlijk die als een 'noaber' vanuit Glane naar het Losserse centrum kwam om het restaurant van de familie Stepnajan feestelijk te openen.

Erdam Stepnajan heeft zijn hele werkzame leven in de horeca doorgebracht. Eerder al opende hij met succes zijn pizzeria en grillrestaurant 'Ardem' in Enschede. "Ik wil hier een sfeer creëren waarin iedereen zich welkom voelt als gast. Vanaf 10 uur 's morgens zijn wij al open voor een vers kopje koffie en we hebben een lunchkaart tot 15 uur."

Ardem bereidt dan de keuken voor op het serveren van de diners. "Onze keuken is open tot 's avonds 10 uur, maar gasten kunnen daarna gerust nog gezellig blijven zitten met een wijntje of een borreltje en een rustig muziekje."

Iets heel aparts Ardem vindt het leuk om van zijn menukaart af te wijken. "Als een gast iets heel aparts wil dan maak ik het gewoon als het mogelijk is. Ook als het vegetarisch is. Ik ben echt een kok naar de wens van de gast. Alles wat ik maak dat is mijn specialiteit."

Restaurant 'Noabers' kan ook gereserveerd worden voor bijvoorbeeld een familiefeestje.

Een nog in te vullen wens van Ardem is om met een complete mobiele keuken naar de gasten toe te komen. De bus heeft hij inmiddels aangeschaft. "Maar ik begin pas als ik het helemaal naar mijn zin voor elkaar heb."