Nieuws Actueel

Kamper Events nieuwe exploitant Cellebroederspoort

Het bedrijf Kamper Events is de nieuwe exploitant van de Cellebroederspoort. Zo kan het geld in het eigen laatje brengen én die van de gemeente, schrijft de Stentor.

Wim Schluter | Foto: Freddy Schinkel 29 juni 2016

Kamper events

Het is niet de eerste keer dat de gemeente zo'n overeenkomst aangaat met het bedrijf. Toen ging het om de Nieuwe Toren. Kamper Events zet dat monument sinds april 2014 in als publieks- trekker voor toeristen (3 euro voor een beklimming) en vestigde er een zogenaamde 'escape room' in, waarbij bezoekers groepsgewijs puzzels moeten oplossen om weer naar buiten te komen. De deal: de gemeente krijgt de helft, Kamper Events de andere helft. Dat leverde de gemeente - en dus ook Kamper Events - in 2015 zo'n 4000 euro op.

De jongens van de torenDie constructie wordt nu ook toegepast op de Cellebroederspoort, waardoor de kassa op beide plekken rinkelt. Jos Hogenbirk, Melvin Brandenburg en Dik van Uitert van Kamper Events zijn blij met het nieuwe project. "We waren al 'de jongens van de toren' voor veel mensen", weten de drie. "Nu worden we ook 'de jongens van de poort'."

Precieze plannen voor de exploitatie van de poort heeft het drietal nog niet. "Maar we kunnen de ruimte gebruiken voor ontvangsten, afsluitingen of om bijvoorbeeld jurymomenten in te houden voor onze eigen versie van Wie is De Mol."

ZolderruimteDe ruimte is nu alleen nog in gebruik als repetitieruimte voor popkoor '4 You', maar voor de rest wordt de poort eigenlijk nog maar sporadisch gebruikt. Zonde, vinden de drie Kamper Events- ondernemers. De zolderruimte biedt misschien wel de mogelijkheid voor theatervoorstellingen, laat het drietal de bovenste ruimte zien. "Met de luiken dicht kun je er een sfeervol geheel van maken."

Geluidsoverlast

Omwonenden hoeven niet bang te zijn voor geluidsoverlast; grote feesten mogen er niet in worden gehouden, en na verloop van tijd wil de gemeente de samenwerking met Kamper Events en de buurt evalueren.

Plannen om ook andere monumenten (zoals de Koornmarktspoort en de Broederpoort) op een dergelijke wijze te exploiteren bestaan er bij de gemeente niet. "Wij gaan dit eerst op poten zetten", aldus Jos, Melvin en Dik van Kamper Events.