Nieuws Actueel

Kees Smit Tuinmeubelen is online en offline uitgebreid

Ongeveer 75 procent van de ondernemers denkt dat ze de komende jaren gaan groeien. Henk Smit, eigenaar van Kees Smit Tuinmeubelen, begon daar al mee in de crisisjaren.

Selina Vink | foto: Saskia van Berdenis van Berlekom 28 maart 2017

Als kind hielp Henk Smit al mee in de tuinmeubelzaak van zijn ouders, Kees Smit Tuinmeubelen. In 2011 zwaaide zijn vader af en nam Henk Smit de leiding over.

Tweede vestiging

Twee jaar later, midden in de crisis, opende hij een tweede vestiging. ,,Amersfoort was een logische keuze. Ver genoeg om nieuwe klanten te trekken en tegelijkertijd dichtbij genoeg om een vinger aan de pols te houden." De showroom in Amersfoort is 8.500 m². ,,Er zijn meer specialisten, maar die hebben niet het aanbod dat wij hebben." Smit heeft gekozen voor het midden- en luxere segment. ,,We proberen niet maximaal te verkopen. Dat klinkt gek, maar we willen in het advies eerlijk zijn tegen de klant.''

Lees ook: Hartman maakt weer kunststof tuinstoelen in Enschede

Webshop groeit

De komst van een webshop kon niet uitblijven en die webshop groeit inmiddels gestaag. ,,Maar meubels verkopen nog altijd beter in een showroom. Het is de moeite waard als mensen voor ons een ritje naar Almelo of Amersfoort wagen. Voor 300 euro heb je bij ons al een mooie aluminium set."
Seizoensproduct

Seizoensproduct

Tuinmeubilair is een echt seizoenproduct. De meubels die in het najaar binnenkomen, worden pas in het voorjaar verkocht. Afgelopen jaar is de vestiging in Almelo in die tijd zelfs nog compleet vernieuwd. ,,Gelukkig heeft de bank veel vertrouwen in ons. Elk jaar kunnen we de kapitaaloverbrugging weer goedmaken. We hopen altijd dat begin maart geen dik pak sneeuw meer valt."

www.keessmit.nl