Nieuws Actueel

Kinderboekwinkel zoekt nieuwe eigenaar

De eigenaren van De Kinderboekwinkel, met panden in Arnhem en Nijmegen, beginnen een zoektocht naar een opvolger. Carole (69) en Bart de Mooij (67) hebben in hun nieuwsbrief en op Facebook een oproep geplaatst voor kandidaten. Dit bericht De Gelderlander woensdag.

Lars Barendregt 16 maart 2016

Kinderboekwinkel Eigenaren

De twee zoeken een nieuwe eigenaar voor hun zaken, omdat ze zich te oud beginnen te voelen voor het werk. "Normaal ben je met onze leeftijd al met pensioen", zegt Carole de Mooij. "De automatisering laat ik liever aan mij voorbij gaan."

Het tweetal zocht eerder al in eigen kring naar opvolging. Daarbij meldde zich een serieuze kandidaat om de Kinderboekwinkel over te nemen. "Hij zag hoeveel mankracht er nodig is en wilde het per se samen met een ander doen", zegt Carole de Mooij.

Winkel blijft voortbestaanVolgens haar is die laatste constructie niet verplicht. Belangstellenden kunnen ook in hun eentje de twee vestigingen overnemen. Wie interesse heeft, kan zich tot eind maart melden bij broer en zus De Mooij. Dat kan via een e-mail. De Kinderboekwinkel blijft hoe dan ook voortbestaan in Arnhem en Nijmegen.