Nieuws Actueel

Komst budgetsuper Lidl naar Eibergen laat op zich wachten

De komst van de Duitse budgetsuper Lidl aan de J.W. Hagemanstraat in Eibergen heeft wel wat voeten in de aarde. Hoewel projectontwikkelaar Ten Brinke Vastgoed is begonnen met een eerste aanzet om het terrein bouwrijp te maken, blijft het de vraag of de Lidl daadwerkelijk het 'gat van Illiohan' gaat opvullen.

Van onze redactie 29 juni 2016

Werkzaamheden eibergen lidl frans nikkels

Op dit moment loopt er een beroepsprocedure bij de rechtbank in Arnhem, vertelt een woordvoerder van de gemeente Berkelland. Wanneer de zitting precies is, is niet bekend. "Ten Brinke mag daar beginnen met bouwen op eigen risico", aldus de woordvoerder. Eerder dit jaar dienden drie lokale supermarktondernemers een bezwaarschrift in tegen de door de gemeente verleende omgevingsvergunning, waaronder Marc Koenders van Plus supermarkt en Patrick Hobelman van de Jumbo in Eibergen.

OnzekerOok zijn de panden aan de J.W. Hagemanstraat, waar straks de parkeerplaats van Lidl komt, niet aangekocht door Ten Brinke Vastgoedontwikkelaars. Gé Wansink, eigenaar van het betreffende gebouw, ziet het donker in. "Ik zit sterk te overwegen om het pand op te knappen, als het niet snel wordt gekocht."

Foto: Frans Nikkels