Nieuws Actueel

Komst recyclingbedrijf onzeker

Van onze redactie 4 februari 2016

Bouwafval puin bouwpuin recyclingsbedrijf Delftzijl

Het is nog onzeker of een nieuw recyclingbedrijf met 75 tot 100 nieuwe banen op industrieterrein Oosterhorn bij Delfzijl er komt, schrijft Dagblad van het Noorden. Dat komt omdat de overheid de zaken nog steeds niet goed voor elkaar heeft.

Van Bentum Recycling Centrale, dat zich volledig richt op het verwerken van bouwpuin en -afval, wil achter North Refinery een bedrijfsterrein van 30 hectare betrekken. De ondernemer meldde zich in 2013 na het faillissement van Aldel, maar zit in de wachtkamer.

In Oosterhorn is al jaren een verouderd bestemmingsplan van kracht. De nieuwe versie is al twee keer gesneuveld bij de Raad van State. Dat komt omdat het lastig om alle effecten van bedrijven op het milieu precies op een rij te zetten en de belastbaarheid van de omgeving te bepalen.

Aan de gemeente Delfzijl en de provincie de taak om bij nieuwe initiatieven van bedrijven niet voor de derde keer nat te gaan bij de Raad van State.

Van Bentum hoopt dat de overheid eindelijk eens spijkers met koppen slaat. De datum waarop alles geregeld zou zijn is verlopen en in maart gaan de verschillende partijen weer om tafel.