Nieuws Actueel

Laatste hand aan Jeugdvakantieland

Het grote kinderevenement Jeugdvakantieland opent maandag weer zijn deuren in Ahoy. Standhouders en organisatoren werken hard om alle activiteiten op tijd af te hebben, schrijft het AD.

Marjolein Kooyman 8 augustus 2016

Vakantieland

Banners en doeken worden opgehangen, een draaimolen wordt in elkaar geschroefd en medewerkers van Stadstoezicht timmeren verkeersborden aan een houten afrastering. ,,Hier kunnen kinderen verkeersborden ontwerpen en de nieuwe speeltoestellen van de gemeente uitproberen'', wijst manager Natasja Peeman van organisator Lodder Events.

Verschillende bedrijven, sportverenigingen, Jeugdcultuurfonds en clown Slimmie leggen vrijdag de laatste hand aan hun attractie. Vanaf maandag 10.00 uur zijn de kinderen weer welkom in de evenementenhal op Rotterdam-Zuid.

Het is het tweede jaar dat het kinderevenement georganiseerd wordt door het bedrijf van Bas Lodder.

Vorig jaar dook de ondernemer uit Heerjansdam in het gat toen het kinderfeest dreigde te worden geannuleerd door geldgebrek. Ook dit jaar was het nog even onzeker of vakantieland door zou gaan. Een van de belangrijkste sponsoren, de Vriendenloterij haakte af.

,,Daarom zagen wij ons genoodzaakt dit jaar de entreeprijs te verhogen met een euro'', zegt Peeman. Een kaartje voor het evenement kost nu geen 5, maar 6 euro. ,,Dat hebben we gedaan in overleg met de gemeente.''

Ondanks de hogere prijs hoopt Peeman de komende twee weken meer bezoekertjes te trekken. Vorig jaar bleef de teller steken op 40.000. ,,We zouden heel blij zijn als het er dit jaar 50.000 zijn'', zegt Peeman.

Reptielen

De publiekstrekkers van vorig jaar: duiken en de reptielen, zijn ook dit jaar weer aanwezig. ,,Nieuw is dat we meer aandacht hebben voor knutselen en creativiteit'', zegt de manager. ,,Vorig jaar kregen we dat te horen als kritiek.'' Kinderen kunnen nu dans-, zang en tekenlessen volgen van het Jeugdcultuurfonds. Daarnaast zijn er dit jaar voor het eerst paarden om te borstelen en op te rijden. Ook aan ouders is gedacht. Die kunnen meedoen met een bingo of een stoelmassage.

Voor tieners is er dit jaar geen lokkertje. Jongeren van 13 jaar en ouder mochten vorig jaar bij wijze van uitzondering naar binnen bij Jeugdvakantieland om het concert van boyband B-Brave bij te wonen. ,,Het was te lastig om te combineren met de leeftijdsgrens'', zegt Peeman. Jeugdvakantieland is te bezoeken van 8 tot 19 augustus.