Nieuws Actueel

Macarons: het nieuwe kerstpakket?

Macarons van Multivlaai. Het is niet het product dat je van dit oer-Hollandse bedrijf bent gewend, maar daar gaat volgens mede-eigenaar Maarten Steinkamp heel snel verandering in komen. En wel met de Macarons Giftbox. ,,Wij zien meerdere redenen om met deze lekkernij aan de haal te gaan. Bovendien zijn we van mening dat ondernemers er goed aan doen om hun medewerkers tijdens de feestdagen eens te verwennen met iets origineels. Met iets van deze tijd waar je mensen oprecht blij mee maakt.”

(bron: Belastingdienst) 16 november 2020

Maarten steinkamp macarons multi vlaai

Maarten Steinkamp. Foto: Marco Bakker.

Wil jij ook macarons bestellen bij Multivlaai? Kijk hier voor de mogelijkheden.

,,Wij zijn de oudste landelijke keten op het gebied van speciaalgebak”, steekt Steinkamp met gepaste trots van wal. ,,Wie jarig is trakteert en doet dat met Multivlaai. Al sinds 1986. Mensen weten dat en hetzelfde geldt voor bedrijven. Toch merken we binnen de laatste groep dat ze nog beter bediend kunnen worden. De belangstelling voor de vlaai neemt af en bovendien stuur je deze niet zo snel als cadeau naar iemand op. Al is het alleen al omdat je die niet goed kunt bewaren.”

Met macarons is dat een compleet ander verhaal. ,,Die blijven een week goed. Ze zijn ontzettend populair, je hebt er allerlei gradaties in en waar de gemiddelde macaron 20 gram weegt, zijn die van onze leverancier Dutch Home Made wel 30 gram. Ze zijn van zichzelf al kleurrijk, maar wij verzenden ze ook nog eens in een mooie verpakking.”

Schot in de roos

Voordat de felgekleurde luchtige koekjes definitief aan het assortiment van het Limburgse bedrijf werden toegevoegd, lagen ze als testproduct in de winkels. Het werd een succesvolle test volgens Steinkamp. ,,Je ziet dat mensen steeds minder snoepen. Men let op de gezondheid, maar als ze snoepen, dan moet het goed zijn. En dan wordt er ook significant meer voor betaald. De macarons zijn een schot in de roos gebleken en in no-time zelfs een gezond onderdeel van de omzet geworden. De Macarons Giftbox is de bonbondoos van vroeger en men is er gek op!”

Met de Macarons Giftbox speelt Multivlaai niet alleen goed in op de hedendaagse behoeften van de consument, maar weet het zichzelf ook nog eens te onderscheiden van andere aanbieders. Het bedrijf heeft sinds jaar en dag haar eigen bezorgdienst waardoor bestellingen altijd op tijd bij de klant zijn en belangrijker nog: compleet intact.

Onafhankelijke bezorging

Steinkamp: ,,We bezorgen op tijd, gekoeld en je zult onze auto’s nooit met 70 kilometer per uur over een verkeersdrempel zien racen. Omdat we 80 filialen door het hele land hebben, kunnen we werkelijk overal bezorgen. Heb je om 10 uur ’s ochtends macarons nodig, dan staan wij om 10 uur voor je deur. Met onze eigen bezorgdienst zijn we van niemand afhankelijk en hebben we dus ook niets te maken met de huidige logistiek die aan alle kanten dichtslibt.”

Terug naar de zomerse macarontest. De positieve uitslag maakt dat Multivlaai het koekje nu in de zakelijke markt zet. ,,Met ons kun je medewerkers en klanten trakteren, feliciteren en waarderen. Perfect als aanvulling op een kerstpakket. Of misschien zelfs wel in plaats van het kerstpakket. Een mooie doos macarons is leuk om te geven omdat het een hoge attentiewaarde heeft. Om die reden is de ontvanger er ook blij mee en daarnaast zijn ze zó lekker, dat iedereen er wel van wilt eten. Eigenlijk scoor je er dus meerdere keren een moment van blijdschap mee.”

,,Ik kan me goed voorstellen dat je rond Kerstmis niet meteen aan Multivlaai denkt”, besluit Steinkamp. ,,Maar daar wil ik dus verandering in brengen. In onze winkels merken we namelijk ook dat mensen verrast zijn dat we macarons verkopen. Men verwacht het niet bij ons, maar iedereen koopt ze inmiddels en dat zal eind december niet anders zijn. Dit is een interessant dessert na het kerstdiner.” Om er met een knipoog aan toe te voegen: ,,Eentje waarmee je die droge kalkoen of veel te gare rollade snel doet vergeten. Maar even serieus: wij zijn vandaag de dag veel meer dan alleen een winkel waar je vlaai kunt kopen.”

Wil jij ook macarons bestellen bij Multivlaai? Kijk hier voor de mogelijkheden.