Nieuws Actueel

55-jarige student loopt van Arnhem naar Enschede voor eindexamen

Cees Smidt (55) is maandagochtend begonnen aan zijn 3-daagse wandeltocht van Arnhem naar Enschede. De student van ArtEZ wilde zijn zelfgebouwde zeilwagen te voet naar de eindexamenlocatie brengen.

Van onze redactie 19 april 2016

Artez student met zeilwagen Gerard Burgers

"De cirkels en de rechthoek gaan een combinatie met elkaar aan", legt hij filosofisch uit. De wandeling is het begin van een voetreis naar Enschede. Aan het einde van de week moet hij in de Overijsselse stad zijn. Moet, want 26 april doet hij eindexamen op de ArtEZ in Enschede.

%VIDEOWIDGET%Pensioen Maar Smidt gaat deze 3 dagen niet alleen in gesprek met zichzelf. Hij wordt vergezeld door Ton Harmsen, zijn voormalig docent. "Ik ben nu met pensioen en wandel graag met mijn vriend mee", zegt Harmsen, die de organisatie van slaapplekken op zich heeft genomen. De Arnhemse student had het echter ook niet erg gevonden om wat primitiever de nachten door te komen."We lopen nu van kennis naar kennis. Maar ik had graag in een tentje geslapen. En eigenlijk zou ik het liefst lopen op de zon. Nu wijst zo'n modern ding de route. Maar ach, ik vind dit al erg mooi. Ik pas me graag aan."

Foto: Gerard Burgers