Nieuws Actueel

Markthal wil af van halal-slagerij Messar

Markthal-eigenaar Klépierre hield gisteren in de Rotterdamse rechtbank voet bij stuk: halal-slagerij Messar moet de koopkathedraal uit.

Marcel Potters | Foto: Jan de Groen 10 februari 2016

Rotterdam Markthal Rechter 1065

Lees ook: Markthal naar rechter na conflict met halal-slager

Het huurcontract wordt met voeten getreden, betoogde advocaat M. Evers van het bedrijf, omdat de versunit van uitbater Sandra Malovic grotendeels een horecakraam is geworden. zo schrijft het AD. ,,En als we de eerste keer niet tegen zoiets optreden, lukt dat dan bij een tweede of derde keer wél,'' vroeg zij zich hardop af.

Het kort geding was de uitkomst van maandenlang gehakketak tussen Klépierre, de opvolger van Corio, en Messar. Inzet van de twist is het feit dat de halal-slager de verkoop van vlees ondergeschikt heeft gemaakt aan het ter plekke aanbieden van hapjes en drankjes.

En dat kan, sprak de raadsvrouw, om meerdere redenen niet door de beugel. Omdat andere ondernemers bij zo'n 'poging tot horeca' wél zijn teruggefloten, en dat anders de mix van versaanbod en horeca in de Markthal op de helling gaat. ,,En we moeten niet het imago van een horecaparadijs krijgen,'' aldus Evers.

Haar opponent G. Sarier, die namens Messar optrad, vond dat Klépierre veel te hard van leer trok. Zijn cliënt is nog geen jaar actief in de Markthal, zei hij, en nog op zoek naar het juiste concept. En van vlees alleen kom je niet rond, betoogde hij. ,,Ik heb afgelopen maandag nul gram verkocht,'' voegde eigenaar Malovic daaraan toe.

OntruimenOmdat de regels over wat wel en niet mag niet altijd even duidelijk zijn, en bovendien op de site van de Markthal zélf staat dat Messar 'een ideale marktkraam is om een lekker hapje te eten', vindt hij het ontruimen van de unit een slecht plan.

,,Mijn cliënt is pas enkele maanden bezig. Tijd wordt haar niet gegund, terwijl andere ondernemers hun gang mogen gaan,'' zei hij. Nieuwe gesprekken wees Klépierre echter van de hand. Evers: ,,We hebben er geen vertrouwen meer in.''

De rechter doet over 14 dagen uitspraak.