Nieuws Actueel

Mattel gaat SpaceX-ruimtevaartspeelgoed maken

De Amerikaanse speelgoedfabrikant Mattel gaat speelgoed maken geïnspireerd op SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-topman Elon Musk. De producent van Barbie en Hot Wheels-racebanen brengt de figuurtjes met ingang van 2023 op de markt. Het speelgoed gaat onder de Matchbox-tak vallen, bekend van de speelgoedauto's en -vrachtwagens.

ANP 21 juli 2022

ANP210722155 1

Mattel is ook van plan om Space X-producten te ontwikkelen voor Mattel Creations, een onlineplatform voor verzamelaars die producten willen hebben die in gelimiteerde oplagen verschijnen. Het is de eerste keer dat Space X zich op de speelgoedmarkt begeeft. Mattel maakt al sinds de jaren 60 ruimtevaartspeelgoed.

Volgens Mattel draagt het bedrijf met dit soort producten graag bij aan "het eren van culturele momenten" en wil het "de mensheid inspireren", zegt het in een verklaring over de samenwerking.

Space X-vicepresident Brian Bjelde zei dat het bedrijf gelooft "dat een toekomst die zich tussen de sterren afspeelt fundamenteel opwindender is dan eentje waarin dat niet het geval is".

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws