Nieuws Actueel

'Meer dan tien serieuze gegadigden' voor V&D

Van onze redactie 11 januari 2016

VD Overname Kandidaten

Bij de curatoren van het failliete V&D hebben zich behoorlijk wat potentiële kopers gemeld. Volgens de curatoren zijn er "meer dan tien serieuze gegadigden" om het warenhuisconcern of restaurantketen La Place over te nemen. Afgelopen week kregen ze "een zeventigtal" schriftelijke voorstellen binnen van partijen met interesse. Daaruit is vervolgens een selectie gemaakt, lieten de curatoren maandag weten.

De kandidaten die nog in de race zijn, komen uit binnen- en buitenland. Het gaat volgens een woordvoerder om degenen "met de meest kansrijke voorstellen, met de grootste plannen voor het grootste deel van het bedrijf." De voorkeur van de curatoren ligt bij partijen die met V&D en La Place als geheel verder willen. Maar de zegsman benadrukt wel dat het ook een rol speelt hoeveel geld ze bereid zijn om neer te tellen.

De geselecteerden krijgen nu toegang tot een speciaal daartoe ingerichte 'dataroom' voor het uitbrengen van een nader bod. Hiervoor krijgen zij de tijd tot het einde van deze week. Daarna wordt met een klein aantal gegadigden individueel verder gesproken. Dat zullen er naar verwachting nog maar een stuk of drie zijn.

De curatoren hebben geen namen van de geïnteresseerde partijen naar buiten gebracht. In media werd hierover afgelopen dagen al druk gespeculeerd. Namen die genoemd werden zijn bijvoorbeeld het Duitse Karstadt en het Canadese Hudson's Bay. Dat laatste bedrijf nam vorig jaar ook al het Duitse Kaufhof over.

FaillietV&D, waar ook La Place toe behoort, werd op oudejaarsdag failliet verklaard. De winkels en restaurants blijven voorlopig open. In afwachting van een mogelijke doorstart worden de circa 10.000 werknemers nog tot half februari doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV.

De curatoren verwachten volgende week nadere mededelingen te kunnen doen over de stand van zaken en het verdere proces rondom de afwikkeling van het faillissement van V&D.