Actueel

Waarom Bram en Patricia in 2025 stoppen met hun sterrenzaak Zout & Citroen

Patricia en Bram Helleman van restaurant Zout & Citroen op een foto uit 2020, toen ze hun eerste Michelinster kregen. Patricia en Bram Helleman van restaurant Zout & Citroen op een foto uit 2020, toen ze hun eerste Michelinster kregen. Foto: Pix4Profs/Ron Magielse
Patricia en Bram Helleman van restaurant Zout & Citroen op een foto uit 2020, toen ze hun eerste Michelinster kregen. Foto: Pix4Profs/Ron Magielse
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

Zout & Citroen staat sinds deze week ter overname aangeboden bij makelaar Hormax. Het restaurant is gevestigd in het oude Koetshuis op een monumentale locatie aan de Ridderstraat in het Brabantse Oosterhout. Helleman is er al veertien jaar chef-kok en de laatste tien jaar is hij samen met zijn vrouw ook eigenaar. Sinds 2020 heeft Zout & Citroen een Michelinster.

,,We vinden het tijd om wat anders te gaan doen”, zegt Bram Helleman tegen BN DeStem. ,,Het restaurant is ook van alle kanten te groot voor ons aan het worden, zeker met de tuin erbij.”

Twee nieuwe restaurants voor ondernemers

Het echtpaar was al een tijdje rond aan het kijken naar een nieuwe locatie. Dat is het nieuwe woonwerkgebied Voltkwartier aan de Bredaseweg geworden. In en rond wat nu nog het Tricorp Business Center is, ontstaat daar een combinatie van wonen, werken, sporten en horeca.

Lees verder onder de advertentie

In het voormalige ketelhuis op het terrein begint het echtpaar Helleman de desembakkerij. Daarnaast staat een bakstenen gebouw dat grondig verbouwd gaat worden. Daar komen de twee nieuwe restaurants: één in het hoge segment en één met een meer laagdrempelige formule.

Nieuwe poging voor een Michelinster?

Hoe de nieuwe restaurants gaan heten, wordt later bekend. De naam Zout & Citroen wordt het in elk geval niet. Dat betekent dat Helleman de Michelinster niet mee kan nemen naar de nieuwe locatie. ,,Maar we hebben de ambitie om die daar ook weer zo snel mogelijk te verdienen.”

In mei is de bakkerij waarschijnlijk klaar en het is de bedoeling dat de restaurants in juli starten. Zout & Citroen blijft de komende maanden gewoon doordraaien. ,,Misschien wel tot de start van de nieuwe zaken en mogelijk overlapt het elkaar zelfs even”, aldus Helleman.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook: Waarom Hiroaki en Yuko na Michelinster hun zaak verkopen: ‘We zijn uit elkaar gegroeid’