Nieuws Mode

Ook faillissement modeconcern Didi

En wederom heeft een modeketen het niet gered: ook Didi is failliet, nadat eerder deze week ook Promiss en Steps de winkeldeuren sloten. De winkels van Didi blijven nog zes weken open, de webshop is offline. Er wordt gezocht naar een overnamekandidaat.

Van onze redactie 7 januari 2020

Didi damesmode

Foto: ANP.

De 'moordende concurrentie op internet' is de directe oorzaak van het faillissement van Didi, vertelt curator Wolfswinkel aan Nu.nl. Didi heeft ruim negentig vestigingen in Nederland, waaronder 12 concept stores. De keten bestaat zo'n veertig jaar en richt zich vooral op vrouwen van middelbare leeftijd. Voor de 350 werknemers wordt ontslag aangevraagd.

Nog geen jaar geleden wist Didi-directeur Yasha Elzas vaksite Retailtrends te melden dat het de goede kant op ging met het bedrijf. ,,Maar alle modewinkels en schoenenzaken hebben een zwaar jaar achter de rug”, stelt retaildeskundige Paul Moers.

Steps, Promiss

Het nieuws volgt een dag na het bericht dat het Belgische modeconcern FNG bijna alle winkels van Steps en Promiss sluit en zich vooral op verkoop via webshops stort. In totaal gaan er 52 winkels dicht.

De curator hoopt dat 'mede door de media-aandacht een geschikte gegadigde zich meldt om Didi als geheel over te nemen.'