Nieuws Mode

Zwollenaar Giel Hakkenberg begint exclusief modeconcept BijGiel

Het is voor Zwollenaar Giel Hakkenberg een droom die uitkomt: zijn kledingzaak met brasserie in het oude pand van de Librije. Heel 'vooraanstaand' Zwolle is bij de opening van zijn nieuwe concept BijGiel, schrijft De Stentor.

Janske Mollen | Foto: Alex Mulder 31 mei 2017

Giel Hakkenberg

Nieuw concept

,,Een droom", is het volgens Hakkenberg. ,,Ik was heel blij met mijn kledingwinkel Tenue de Ville aan de Thorbeckegracht, maar kon me niet voorstellen dat exact nog tien jaar te doen." Wat dan wel? Dit nieuwe concept. Het pand was er, de droom was er en het idee sprak blijkbaar voldoende financiers aan er ook in te geloven.

Op de begane grond een grotere versie van zijn kledingwinkel, in het souterrain - ooit het dampende hart van de Librije - een brasserie en op de tweede verdieping een ruimte waar zowel bruiloften, modeshows als besloten evenementen plaats kunnen hebben.

Luxe

Het nieuwe interieur, het hele pand werd binnenstebuiten getrokken, ademt luxe uit. Exclusiviteit. ,,Internationale allure", noemt modeontwerper Jaap Rijnbende het. Hij werd gevraagd de zaak te openen. Oud-Zwollenaar die Zwolle na 58 jaar tot een 'fantastische stad' zag uitgroeien.

,,Giels concept is grotesk. Qua vorm. In dit pand, maar zeker ook qua concept." Hij heeft 'cojones', noemen gasten Hakkenbergs move. ,,Ondernemen is altijd spannend, maar deze opzet, een kledingzaak met brasserie, is gewoon gewaagd."

Lees ook: Zeeuwse ontwerper modeprints: 'Ik wil mijn brood verdienen met eigen collectie'

Gegarandeerd succes

En ja, er zijn nog puntjes die op de i moeten worden gezet. De brasserie is nog niet helemaal af en her en der zijn nog wat loszittende tegels of een vergeten hoekje. Maar de gasten struinen gretig door de kledingrekken. Duiken met het ene na het andere jurkje de paskamer in en aarzelen zelfs niet om het broekpak van de kersverse gastvrouw op te eisen. In een andere oogverblindende creatie komt ze later van de trap af. Zaken zijn zaken.

Vandaag wordt er nogmaals hard aan getrokken om de zaak volledig spic en span te krijgen. Vanaf donderdag opent BijGiel definitief de deuren. De Librije? Alleen de toenmalige bezoekers zullen kleine elementen nog herkennen in het pand. ,,Dit wordt gegarandeerd een succes", beweert Rijnbende stellig.