Nieuws Actueel

Moederbedrijf Thuisbezorgd.nl verwerkt minder bestellingen

Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (JET) heeft in de eerste zes maanden van dit jaar minder bestellingen verwerkt dan een jaar eerder. Aan het begin van 2022, waarmee wordt vergeleken, golden in veel landen nog coronamaatregelen, waardoor vaker maaltijden werden besteld voor bezorging aan huis. Verder zijn consumenten door de hoge inflatie wat terughoudender geworden met online eten bestellen.

ANP 26 juli 2023

ANP260723057 1

In totaal werden door het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl in de eerste jaarhelft 450 miljoen onlinebestellingen verwerkt. Dat waren er nog 509 miljoen een jaar eerder. Het totaalbedrag waarvoor klanten eten bestelden, ging met 6 procent omlaag tot 13,2 miljard euro. De gemiddelde bestelling bedroeg 29,35 euro.

Volgens JET was in Noord-Europa en het Verenigd Koninkrijk en Ierland in het tweede kwartaal wel weer sprake van lichte groei bij het totaalbedrag aan bestellingen omdat per order gemiddeld meer werd besteld. JET is verder ook actief in Noord-Amerika, Zuid-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland.

De totale omzet kwam uit op bijna 2,6 miljard euro, wat 6 procent lager is dan een jaar eerder. JET boekte wel een positief bedrijfsresultaat van 143 miljoen euro, mede geholpen door kostenbesparingen. Een jaar eerder werd nog een verlies van 134 miljoen euro geleden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws