Nieuws Actueel

MST wil af van rokers voor hoofdingang

MST wil een zone voor de hoofdingang van het nieuwe ziekenhuis vrijwaren van rokers, slordig geparkeerde fietsen en scootmobiels.

Van onze redactie 6 april 2016

MST Enschede Lars Smook

Voor de voertuigen is aan de zijkant van het gebouw, in de Koningstraat, een stalling gemaakt. Die is lang niet altijd vol. Ook zijn door de gemeente Enschede nietjes geplaatst voor rijwielen.

GemakMaar veel bezoekers kiezen voor gemak en parkeren pal voor de deur. Sinds kort staan hier stewards die bezoekers en patiënten op hun gedrag aanspreken. Die medewerkers werken overigens alleen tijdens kantooruren waardoor het probleem in de avonduren niet is opgelost.MST dubt nog of het extra borden wil plaatsen om mensen op de geëigende plekken te wijzen voor parkeren en roken. Voor rokers is een aparte locatie gecreëerd nabij de hoofdingang. Bij de fietsenstalling langs de Koningstraat is een zijingang van het ziekenhuis.FietsenRoken pal voor de hoofdingang gebeurde in de oude situatie van het ziekenhuis trouwens ook, zowel aan het Ariënsplein als aan de Haaksbergerstraat. Het probleem van de illegaal geplaatste fietsen was wel minder groot. Misschien omdat de fietsenstallingen op beide locaties meer in het zicht lagen.

Foto: Lars Smook