Nieuws Actueel

Nieman wint tweede editie Mobiliteitsbattle

Nieman Raadgevende Ingenieurs uit Zwolle heeft de tweede mobiliteitsbattle in Zwolle en Kampen gewonnen. Dit meldt De Stentor.

Van onze redactie 27 januari 2017

Thinkstock autosleutel

Het team voldeed het best aan de opdracht om zoveel mogelijk brandstof te besparen en de spits te mijden. De hoofdprijs is een dagje teambuilding rondom elektrisch vervoer. Herma Brinkhuis van adviseursbureau Countus deed het als individu het best; zij krijgt een duurzame stadsfiets cadeau.

Beter Benutten

De battle is onderdeel van het landelijke project Beter Benutten, dat de bereikbaarheid op het wegennet wil verbeteren en wordt in deze regio omarmd door Zwolle Kampen Netwerkstad. De deelnemers kregen een kastje in hun auto, dat nauwgezet het rijgedrag registreerde. Aan de tweede uitvoering (de eerste was in 2015/2016) deden 38 mensen mee van Countus, Nieman, Stichting Impact en Isala klinieken. Het lukte hen in totaal om 42.000 kilometers minder in de spits te rijden dan daarvoor. ,,Bijna een keer de aarde rond", zegt Sander Zondervan, van Zienergie (het bureau dat de battle uitvoert). ,,De deelnemers realiseerden gezamenlijk een brandstofbesparing van zeven procent. Op de 300.000 kilometer die zij aflegden is dat een flinke milieu- en kostenbesparing." Het is de laatste keer dat de battle in Zwolle-Kampen is. Volgend jaar is Twente aan de beurt.

Foto: Thinkstock