Nieuws Actueel

Nieuw concept 'Boergondelen': met de boot langs restaurants

Vier restaurants in het Groene Hart hebben iets nieuws bedacht: Boergondelen. Een vaartocht door de polder gecombineerd met een proeverij van streekproducten bij vier restaurants aan het water.

Rik Sneijder 9 mei 2016

Boergondelen

Gisteren hebben culinaire liefhebbers aan den lijve ondervonden dat het kan en er veel gerechten werden geserveerd met verse producten uit de directe omgeving, schrijft het AD. Die streekproducten vormen de rode draad van de Boergondelronde: asperges uit Woubrugge, paling uit Burgerveen, radijsjes uit Roelofarendsveen of kaas uit Hoogmade.

Mooie combinatieDe deelnemende restaurants zijn De Hanepoel in Abbenes, de Paerdeburgh in Rijpwetering, Kom Eten in Hoogmade en café de Haven in Roelofarendsveen. ,,We hebben de Boergondelronde met de betrokken partijen natuurlijk wel getest, op de boot van Varen met Bert. Behalve dat we die dag erg genoten hebben, is ook bewezen dat het arrangement werkt,'' zegt Koos van Halderen van De Hanepoel.

Op het terras van Kom Eten, waar Eric en Madelon van Mourik uit HazerswoudeRijndijk genieten van een glas wijn (foto) was het gisteren redelijk druk. ,,Ik had er al opgerekend,'' zegt Paulien van Wieringen. ,,Het is een mooie combinatie van eten en recreëren.''

VaartijdDeelnemers kunnen kiezen bij welk restaurant zij beginnen. De vaartijd bedraagt minimaal vier uur. De Boergondelaars krijgen een vaarkaart mee bij het punt waar zij in de boot stappen. Dat kan een eigen boot zijn of een van een verhuurder.