Nieuws Actueel

Nillesen Installaties zegt Groesbeek na 78 jaar vaarwel

Het bedrijf Nillesen Installaties vertrekt uit Groesbeek. Werkplaats en kantoor gaan volgend jaar naar Druten, naar zusterbedrijf Megens dat sinds 2005 eigenaar is van Nillesen. Dat schrijft De Gelderlander.

Joop Verstraaten 30 november 2016

Nilessen

Nillesení betrok in 2008 een nog nieuw pand op het industrieterrein van Groesbeek. Inmiddels is er voldoende ruimte in Druten voor beide bedrijven die onder dezelfde eigenaar vallen. Door digitalisering en efficiëntie is er minder magazijnruimte nodig en is er dus plaats voor de Groesbeekse collega's.

Nillesen had al plannen om uiteindelijk naar Druten te gaan. De verhuizing is eerder ingezet doordat een deel van het werk bij de Groesbeekse corporatie Oosterpoort is verdwenen.

"Oosterpoort werkte eerder met tientallen bedrijven uit de regio", zegt een woordvoerder. "Dat is niet efficiënt. We zijn dus aan het selecteren. Daarbij is Nillesen afgevallen. We geven de voorkeur aan een ander Groesbeeks bedrijf."

Nillesen Installaties houdt nog wel wat werk bij Oosterpoort. Het betreft complexen met collectieve installaties.

Jos Ruijs, directeur van Megens en Nillesen vindt het enerzijds spijtig dat het bedrijf Groesbeek verlaat. "Maar de kwaliteit en continuïteit van de dienstverlening wordt beter en de klant heeft maar één aanspreekpunt."

Vanaf 2017 worden de nieuwbouw- en renovatieprojecten van zowel Megens als Nillesen aangestuurd vanuit Druten. Indusa Installaties, ook een zusterbedrijf, blijft vanuit Deventer opereren.

De bedrijven zijn gespecialiseerd in elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor de woningbouw, retail en utiliteit in heel Nederland.

De drie bedrijven samen hebben de afgelopen jaren, ondanks de crisis, een behoorlijke groei doorgemaakt en zijn inmiddels goed voor een omzet van 20 miljoen euro per jaar en 140 medewerkers.

Het Groesbeekse bedrijf begon in 1938 aan de Kerkstraat. De grondlegger was Hent Nillesen. Hij had een installatiebedrijf en daarnaast een winkel in witgoed. Zoon Frans Nillesen nam de zaak over en verhuisde naar de Industrieweg. In 2005 verkocht hij het bedrijf aan Frans Megens in Druten.

Frans Nillesen over de verhuizing: "Nillesen verlaat Groesbeek maar de medewerkers blijven gewoon in de buurt werken. Er staat een stevig fundament. Hier ben ik, ondanks het feit dat ik het bedrijf verkocht heb, wel trots op."