Nieuws Actueel

Oesters en Bubbels nieuwste aanwinst 'oesterboulevard'

"Dat moet in Yerseke ook kunnen", dacht Paola de Koeijer, toen ze tien jaar geleden toeristen op Hermosa Beach bij Los Angeles in allerlei tentjes oesters zag verorberen. "Gewoon geserveerd op een oude krant, maar het zat er helemaal vol", zegt ze in de PZC.

Joeri Wisse 18 februari 2016

Oesters bubbels yerseke zeeland proeverij schelpdieren zeevruchten

Vandaag opent ze met haar broer José 'Oesters en Bubbels' op de oesterputten in Yerseke. "Tien jaar geleden moest hier nog niemand van zoiets weten, dat is ondertussen wel veranderd."

ChiquerPaola, tot voor kort werkzaam in de thuiszorg, pakt het wel op haar eigen manier aan. De oesters worden netjes op bordjes geserveerd en gasten zitten op comfortabele stoelen. Daar vandaan kijken ze op de Oosterschelde en op de mannen die in de putten onder hen sjouwen met kratten oesters.

Oesterproeverij Pekaar was de eerste onderneming die toeristen de gelegenheid bood om een oestertje te proberen. Kort daarna volgde Jean Dhooge met de succesvolle Oesterij en in april opent Delta Ostrea met topkok Edwin Vinke zee/land/zilt op de oesterputten. "Wij proberen daar tussen te zitten. Bij de Oesterij zit je op houten banken, zee/land/zilt zal veel chiquer worden."

OesterbitterbalJosé en Paola denken dat hun nieuwe zaak een aanvulling is op het huidige aanbod.

José: "In het weekend zitten de andere proeverijen vaak al vol. Voor de bestaande restaurants in het dorp zijn we geen concurrent omdat onze keuken om 18.00 uur dicht gaat." Die open keuken wordt bestierd door Davey Lamper. Hij maakt alles klaar wat Kopek, het bedrijf van José, kweekt of verhandelt, dus ook kreeft en mossels. Daar zitten ook culinaire uitspattingen tussen. Paola: "Neem de oesterbitterbal, zelfs mensen die geen oesters lusten vinden die lekker!"

Helemaal volAfgelopen weekend heeft de zaak proefgedraaid. "Zaterdag waren we nog geen tien minuten open of de eerste gasten zaten al aan twaalf platte oesters en twee cava. Zondag zat het helemaal vol. Dat had ik echt nooit gedacht."

Met de vierde proeverij, verrijst langs de oesterputten in Yerseke zachtjesaan een culinaire oesterboulevard.