Nieuws Actueel

Ondernemer achter Woonboulevard Poortvliet breidt zaak uit

Bouman-Potter, de onderneming achter de Woonboulevard Poortvliet, slaat de vleugels uit. Op Meubelplein Ekkersrijt bij Eindhoven wordt in het voorjaar een woonwinkel van bijna 3.000 vierkante meter geopend, meldt de PZC.

Rob Paardekam | Foto: Esme Soesman 30 november 2016

Poortvliet Esme Soesman

Om het maar meteen in perspectief te plaatsen: de woonboulevard in Poortvliet is 50.000 vierkante meter groot. Zes jaar geleden werd de zaak nog fors uitgebreid, maar nu loopt het bedrijf tegen grenzen aan. Dat is reden om buiten Tholen aan de weg te gaan timmeren.

Zelfstandig

"In onze sector zie je dat de grote bedrijven groter worden en de kleintjes kleiner’’, stelt directeur Hermen Bouman. ,,Wij willen graag zelfstandig blijven en daar is een bepaald volume voor nodig.’’ Door uit te breiden blijft het familiebedrijf – dat veel meubels zelf laat ontwerpen – volgens hem een interessante partner voor de producenten.

Werkgelegenheid

In Ekkersrijt gaat Bouman-Potter meubelen voor de woon- en slaapkamer verkopen. Het Thoolse concern wil er experimenteren met onder meer meubelen, marketing en het nieuwe winkelen. Volgens Bouman heeft de uitbreiding ook positieve gevolgen voor de werkgelegenheid op Tholen.Zaken als administratie, marketing en logistiek worden voor de nieuwe winkel vanuit Poortvliet verzorgt. ,,Wij bieden hier nu werk aan tweehonderd mensen, ik schat dat er ongeveer acht banen bij komen.’’ Er moet waarschijnlijk ook extra magazijnruimte worden gebouwd.

Bouman & Potter

De winkel in Ekkersrijt gaat Bouman & Potter heten. In Poortvliet profileert het bedrijf zich al jaren niet meer met die twee namen, maar ze zijn nog wel heel erg bekend. Bouman sluit niet uit dat er in de toekomst meer nieuwe winkels worden geopend. ,,Maar eerst gaat al onze aandacht naar Eindhoven. Dit is voor ons iets heel nieuws, want wij hebben ons altijd volledig op Poortvliet gericht.’’