Nieuws Actueel

Ondernemers presenteren toekomstdroom van Assen

Is een energieneutraal Assen mogelijk? Het afgelopen jaar heeft een groep van vijftien vernieuwende en ondernemende Assenaren samen met Drenthe in Transitie (DIT) gewerkt aan een toekomstdroom voor Assen.

Van onze redactie 22 juni 2016

Dienstverleners toekomst

En die toekomstdroom bestaat uit een duurzame, levendige en innoverende stad voor iedereen. Een stad zonder afval en waar energie van de zon komt.

Assen van vernieuwing

Maandag 20 juni kwamen de ondernemende Assenaren hun droom presenteren. Als eerste namen zij de aanwezigen mee in hun toekomstbeeld van Assen, om vervolgens een aantal concrete icoonprojecten toe te lichten. Een centrum vol zon, Energiecoöperatie Duurzaam Assen en van Asbest naar Beter zijn plannen die gepresenteerd werden. De toekomstdroom van Assen is verwerkt in het boek ‘Assen van vernieuwing’. Dit boek werd aan het eind van de bijeenkomst uitgereikt aan wethouder Harmke Vlieg en gedeputeerde Tjisse Stelpstra. Na het officiële gedeelte werd, onder het genot van een hapje en een drankje, met verschillende partijen verder gepraat over de toekomstbeelden, de icoonprojecten en het realiseren van deze droom voor Assen.