Nieuws Actueel

De 5 gouden tips voor ondernemers van MDV Europe-founder Evelien de Vries

De dertigjarige Evelien de Vries begon op jonge leeftijd met ondernemen. Ze bracht de bekende Beautyblender naar Nederland, een absolute musthave, en bouwde een miljoenenbedrijf op. Ben jij ook ondernemer of wil je juist een eigen bedrijf starten? Evelien zet haar vijf ondernemerstips op een rij.

Van onze redactie 24 augustus 2021

Evelien-de-Vries-tips-MDV Europe.jpg

Evelien de Vries van Mdv Europe. Foto: Evdm Agency.

Het begon allemaal bij een innovatieve krultang die ze op haar 21e verjaardag kreeg. Dit bleek niet zomaar een cadeau, maar was de start van miljoenenbedrijf MDV Europe. Met haar enthousiasme wist ze de krultang aan haar eigen kapper te verkopen. Evelien bestelde er zestig, ging langs alle kapperszaken in Nederland en verkocht zo binnen no-time haar eerste voorraad. Sindsdien is ze ondernemer heeft een miljoenenbedrijf uitgebouwd. Daarnaast is ze ook genomineerd voor de titel EY Entrepreneur Of The Year 2021. Dit zijn haar vijf tips voor beginnende ondernemers.

1. Doorzetten

Focus je op één ding en blijf aanhouden, blijf doorzetten. Stick to the plan. De eerste jaren zijn het allermoeilijkst - veel tegenslagen, veel twijfels en weinig geld - maar daardoor juist zo belangrijk om door te gaan. Opgeven is geen optie. Het wordt wellicht niet heel veel makkelijker, maar zeker leuker!

2. Luister naar je gevoel

Een cliché maar zeker waar. Het is zo belangrijk om naar je gevoel te luisteren, bijvoorbeeld bij zakenpartners. Als het niet goed voelt, moet je het niet doen. Ook al betekent het dat je daardoor omzet misloopt. Een verkeerde deal kost je altijd meer dan het oplevert.

Lees ook: Kansen en mogelijkheden: dit zijn de vijf ondernemerstips van Nicolette van Dam

3. Ken je cijfers

Dit is ontzettend belangrijk, in het begin, bij toekomstige groei en zeker in crisistijd. Weet wat er binnen komt en wat er uit gaat. Bewaak de kosten. En waar mogelijk, zorg ervoor dat veel variabel blijft.

4. Pak de telefoon

Zijn er dingen waar je tegenaan loopt of heb je advies nodig? Krijg je niet de juiste antwoorden? Of wil je wat verkopen? Pak de telefoon.

5. Take action!

Misschien wel de belangrijkste tip voor een succesvolle ondernemerscarrière! Niet te lang nadenken of voor de tiende keer je businessplan doorlezen. Gewoon actie. Als je niet begint wordt het sowieso niet succesvol.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws