Nieuws Actueel

Ondernemersgala Den Haag grootser dan ooit

Aan tafel. De twaalfde editie van het Ondernemersgala Den Haag op 25 maart wordt grootser dan ooit. De gasten krijgen letterlijk een 'kunstdis' voorgeschoteld. Dat schrijft het AD.

Leo van der Velde | Foto: Leo van der Velde 27 januari 2017

Ondernemersgala Den Haag

Het diner wordt dit jaar volledig verzorgd door het ROC Mondriaan. Het Ondernemersgala Den Haag is er trots op dat Haagse aanstormende culinaire talenten met hun chefs het menu hebben voorbereid. Om uw nieuwsgierigheid niet op de proef te stellen: het menu van het gala in het stadhuis bestaat straks uit gerechten met namen als 'Grazende kalfjes', 'Stilleven met vissen' en 'Victory Boogie Woogie'.

Knipoog naar Mondriaan

,,Allemaal met een knipoog naar de kunstwerken van Piet Mondriaan", zegt Peter Boelhouwer, een van de organisatoren, niet zonder trots. Hij wordt omringd door meekijkende chefs/docenten uit de keuken van ROC Mondriaan. De school verbindt zijn naam al twintig jaar aan de schilder. En in diens 'jaar' gaan studenten weer een grote rol spelen tijdens de liefdadigheidsavond in maart. Uiteraard onder verantwoordelijkheid van de chef-koks Martijn Barteling, Erik Steemers, Vincent Dullaart, Constant de Vries, Harry Visbeen en Joop Reedijk die hier les geven.

De Stijl

Tijdens het gala wordt stilgestaan bij het feit dat het precies honderd jaar geleden is dat wereldberoemd kunstschilder Piet Mondriaan (1872 - 1944) De Stijl oprichtte. Dit gebeurt op vele evenementen in Den Haag.

Loterij

Het prestigieuze gala is steevast een avond vol wijn en spijs om de vijfhonderd gasten in de stemming te brengen voor de loterij en veiling. Ook nu is de opbrengst voor twee goede doelen: Unicef en Haagse projecten van Fonds Slachtofferhulp.

Gerechten proeven

Boelhouwer bromt dat de organisatie goed wil uitpakken en proeft, met partners als Arjen van Nunen, versmanager van 'huisleverancier' Sligro Forepark en Richard Verhoef van Trends for Rent eerst van het voorgerecht: een terrine van gevogelte met gerookte eend. Daarna van het tussengerecht: een tongrolletje met toebehoren. Docent Reedijk spot dat er gelukkig geen Noordzeezalm op het menu staat. ,,Want daarvan zwemmen er hier maar twee."

Frank van der Linde,van nieuwe partner Boenk + Van der Linde Catering, en Bob Schut en Jos Schijff van Mondriaan proeven het hoofdgerecht: kalfslende, kalfsjus, gesneden snijbonen en meer. Wij nemen overal een hapje van; het is half tien 's ochtends. Lekker hoor. Het dessert heet Victory Boogie Boogie, het meesterwerk van Mondriaan; de ingrediënten blijven een surprise. Nog een verrassing is dat er reeds veertig tafels zijn verkocht. Dus wie op 25 maart wil meesmullen moet rap zijn.

ondernemersgaladenhaag.nl