Nieuws Actueel

Onlinemodebedrijf Guts & Gusto vestigt zich in Enschede

Modeonderneming Guts & Gusto gaat zijn hoofdkantoor volgende maand verhuizen van Arnhem naar Enschede. Eigenaren Maarten ten Voorde en zijn zus Henrike, Twentenaren van oorsprong, hebben net het huurcontract getekend van het bedrijfspand van de voormalige beddenspeciaalzaak Henk ter Horst aan de Tubantiasingel.

Van onze redactie 3 februari 2016

Gusto 1

ENSCHEDE - In het bijna 2.000 vierkante meter grote complex worden niet alleen de kantoren gevestigd, maar ook de webshop, de fotostudio's en een winkelruimte van 300 vierkante meter waar klanten 'gewoon' kunnen shoppen.

BindingVoor de nieuwe vestiging worden nog diverse medewerkers gezocht, onder anderen voor de klantenservice, maar ook verkoopmedewerkers en orderpickers. Broer en zus Ten Voorde zochten de plek voor hun nieuwe hoofdkantoor niet in de binnenstad. "Want we zijn niet een standaard fysieke winkel, maar veel meer een internetshop met klanten in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Op de nieuwe plek hopen we ook nog meer binding te krijgen met klanten uit Duitsland", vertelt Maarten ten Voorde, die de studie Communicatiewetenschap volgde aan de Universiteit Twente.

LeegstandZus Henrike is afgestudeerd criminologe. Zij koos na haar studie voor het ondernemerschap en had enige tijd een sieradenwinkel in Oldenzaal. Guts & Gusto is een populaire, trendy modezaak in het middensegment. De onderneming is niet helemaal onbekend in Enschede. De winkel zat tot een jaar of zes geleden aan de Haverstraatpassage. "We zijn daar vertrokken vanwege de leegstand daar." De onderneming verhuisde naar Deventer en zit nu nog in Arnhem. De shop van die locatie blijft open.

VeilingHet gebouw aan de Tubantiasingel was eigendom van beddenzaak Ter Horst die in 2013 failliet ging. Het pand werd vorig jaar via een veiling op internet verkocht aan de Enschedese zakenman Bennie Holtkamp. Het gebouw stond acht maanden leeg, nadat Richter het tijdelijk in gebruik had als noodwinkel na de brand in zijn beddenzaak aan de Kuipersdijk.